Közösség

Vélemény:

84 Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történet

(2016)

Új típusú SW háborús komorsággal

Dewerz   2025.06.12 16:30
0

Korábban, még a legelső megtekintéskor, hatalmas várakozások után 4 csillagosnak éreztem, de ma már másként gondolom: zseniális film, mely megérdemli az 5 csillagot. A legelső reakcióm még annak szólt, hogy Gareth Edwards beharangozása magasra tette a lécet, és első megtekintésre a háborús, komor hangulat, a Star Wars kellékek és elemek mellőzése (mint a fénykardok, jedik, klasszikus karakterek stb.) nem váltották be az elvárások reményeit. Aztán mégis megszerettem ezt a naturalista SW világot, mely most az Andorban is két évadon keresztül elszórakoztatott. A Zsivány Egyes egy rögzített végponthoz csatlakozik, hiszen pontosan tudjuk, hogy a főhősöknek mind egy szálig meg kell halniuk sajnos a Halálcsillag tervrajzaiért. Diego Luna jól alakítja Andor századost, és nekem tetszik Felicity Jones is mint Jyn Erso. A Darth Vader jelenet viszont mindent visz, még ha csak pár perces is a végén. Az ember csak azért nem nézi sokszor újra, mert sajnálja, hogy meg kell halnia a főszereplőknek, és rossz látni a halálukat.