2018.06.12 13:49 Sóvágó Csaba (SilentZone) Olvasottság: <100x
0

Hova is lettek a dinók?

A Jurassic Wolrd: Bukott birodalom (Jurassic World: Fallen Kingdom) 2018-ban bemutatott tudományos-fantasztikus kalandfilm. A Jurassic Park filmsorozat ötödik része. és a 2015-ös Jurassic Wolrd folytatása.

A 4 főből álló jók csapata - az élén Chris Pratt és Bryce Dallas Howard - a pusztulásnak nem örvendező, elszabadult dinókat szerették volna megmenteni, egy oázisba szállítani őket. Ámde volt a „gonosz bácsi”, aki a dinókat begyűjtve haszonra szeretett volna csak szert tenni, a dinók értékesítéséből. Gyakorlatilag spoilermentesen, nagy vonalakban erről szól a film.

Hova is lettek a dinók?

A filmben rengeteg fordulat található, szinte percenként van valami új és új dolog, mely a figyelmét a nézőnek leköti. Van egy szerelmi szál a jók oldalán (Chris Pratt és Bryce Dallas Howard) az akció jelentekből jövő izgalmat feloldásaként - mely picit már megszokott lett, vártam az izgalmak más módszerrel való feloldását.

A film pozitívumaként megejthető a remek casting. A főszerepben a nagyon dögös Bryce Dallas Howard és az igazán férfias Chris Pratt. Nem feledkezhetünk meg a számítógép kukac sráctól, aki fél mindentől, ügyetlenkedik - és azt remekül csinálja -, és erre jött rá az igazán menő állatorvos csajszi, aki megcsinálja a lehetetlent is, és küzd a végsőkig. A főgonosz szerepe is telitalálat lett, igazán morcos mikor kell, igazán tekintély vadász és megvan benne minden, ami ehhez a szerephez kellett. És amiről megszoktak feledkezni, az a bíróságon lévő embereke, aki a dinók pusztulása mellett állt ki - se rossznak, se jónak nem mondanám -. Tehát összességében, mindenki tud valamelyik szereppel azonosulni, mindenki megkapja a saját szája ízének összeegyeztethető szerepet.

Ami negatívumként ért, hogy a dinók nem kaptak akkora szerepet, tombolást. Látszólag őket akarták a középpontban tartani, de egyáltalán nem a megszokott tombolását kaptuk meg - néha már azt éreztem, mint egy plüssel, olyan nemes egyszerűséggel elbántak ezekkel az óriási állatokkal. Illetve, ami még negatívumként ért az-az, hogy a dinók teremtését, mint gyerekjátékot mutatta be a film, ami következtében a fajok megmentésének fontossága prioritásban lényegesen csökken.

A film látványvilága csodálatos volt, remekül dolgozott CGI-os kolléga, de néhol azt éreztem, hogy a történet daczára - sajnos - a történetből, mintha veszítettünk volna valamit.

Összességében a film egy remek popcorn mozi volt számomra. Aki nem látta annak ajánlom egy laza szombat esti szórakozás, kikapcsolódás gyanánt.

Az értékelésem: 7 pont a 10-ből.

akció | kaland | katasztrófafilm | sci-fi

A filmtörténet egyik legnépszerűbb és legsikeresebb sorozatának új részében visszatérnek a csodák, a kalandok, az izgalmak, a kedvenc szereplők, a már ismert dinoszauruszok –... több»

0