2017.01.29 21:24 ArpiHajdu és Réci Olvasottság: <100x
1

Igazi feel-good mozi

Szerencsére csak utólag értesültem a film körüli botrányról, ha ezt előtte tudom, lehet, hogy más szemmel nézem a filmet, ám én még mindig szeretném hinni, hogy az állatkínzásos sztori nem igaz. Ennek ellenére azt kell mondanom, hogy ez egy gyönyörű film, megfelelő mennyiségű cuki faktorral, amelyet olvasva és látva is imádtam. Nem igazán értettem, hogy az alapvetően könyvhű adaptációt miért kellett egy pontban teljesen megváltoztatni (a Maya-s részre gondolok, amiben lényegében költöttek egy a könyvtől teljesen eltérő új sztorit) A magyar cím így bebukott, hiszen a filmben a kutyusnak e miatt a módosítás miatt nem 4, hanem 5 élete van. (ez picit ciki!) Így, hogy még túlzottan frissek a könyves emlékeim, nem tudok elvonatkoztatni attól sem, hogy nem lett megfelelően kiemelve az, hogy kutyahősünk minden egyes életében más-más erényt tanul meg, amit aztán tovább visz egy újabb életbe (azzal, hogy Bailey Ethan-el életmentőset játszik a vízben, elősegíti Ellie-t, hogy rendőrkutyaként megmentse a vízbe esett gyereket a haláltól, s hogy Ellie érzi rendőr gazdiján, hogy magányos, segíti Cimbit abban, hogy rádöbbenjen, hogy Ethan-nek társra van szüksége...).

Ez szerintem egy fontos momentum, amely a filmben nem lett kellően kidolgozva. A végeredményen azonban ez nem változtat sokat. Ahogyan a könyv is, úgy a film is ügyesen kezeli a szomorú és vidám jelenetek hirtelen váltakozását, hiszen amint el kell búcsúznunk a kutyustól, akit megkedveltünk s már-már egy-egy könnycseppet is elmorzsolnánk, jön a következő jelenet egy újabb, tündéri kiskutyával, akinek örülni kell, így nincs is időnk túl sokat szomorkodni.

Igazi feel-good mozi

Elképesztő, hogy mennyire az arcára van írva az állatoknak az, hogy mit gondolnak éppen, a narráció pedig tökéletesen kiegészít minden kedves/éhes/vicces/játékos/kérlelő vagy éppen szomorkás arckifejezést. A film közben azon kezdtem el gondolkodni, hogy milyen jó lenne néha hallani a kis állataink gondoltait, persze valószínűleg egy jó gazdinak nem is kellenek szavak, mert elég ránéznie az állatra és tudja mit szeretne. Egy igazi feel-good mozi (egy igazi feel-good könyv), ajánlom megnézésre (és olvasásra) egyaránt.

családi | dráma | fantasy | kaland | vígjáték

A magával ragadó történet középpontjában egy kedves eb áll, aki több kutyaéleten keresztül próbálja megtalálni élete célját. Hol egy jámbor bernáthegyi, hol pedig egy... több»

1