2019.07.16 00:46 MMcFly2015 Olvasottság: 105x
0

10 éven belül egy újabb Robin Hood feldolgozás, ami szembe megy az eddigiekkel...

A rengeteg negatív értékelés elvette a kedvem a film megtekintésétől, de nagy nehezen rászántam magam. Lehet, azért, mert nem vártam tőle sokat, viszont közel sem volt olyan rossz, mint a híre. Nyilván minden 10 évre jut egy Robin Hood a nézőknek, és kell valami újabbat mutatni az ismert és sablonos sztorinál. Ezzel próbálkozott meg a 2018-as Hood inkább kisebb, mint nagyobb sikerrel. Szembe megy a komorabb hangvételű Russel Crow féle eredettörténettel, de az alapkoncepció nem változik: itt is azt a történetet ismerhetjük meg, hogy lett a csuklyásból az a törvényenkívüli, aki...

A játékidő első félórája egészen ígéretes. A csatajelenetek látványos módon próbálják egyedibbé varázsolni a látottakat. Majd, miután főhősünk visszatér a háborúból, és az egyetlen motivációja az, hogy elhagyta a szerelme, onnantól a film több sebből vérzik. A modernebb (kortalan) kivitelezéssel még akkora gondom nem is lenne, hisz a Kincsem c. magyar filmben is hatásos volt, ahogy Fluor Tomi slágerére meg különböző dubstepre táncoltak a bálban... Mégis, mikor a kosztümös filmben a bíró úgy öltözködik, mint egy korabeli férfi, az már szúrja a szemem. A logikai bukfencek és a béna párbeszédek mellett beérhetnénk a látvánnyal, viszont a jelenetek olyanok, mintha több nagyszabású filmből lettek volna összekukázva.

10 éven belül egy újabb Robin Hood feldolgozás, ami szembe megy az eddigiekkel...

A kiszámíthatóság garantált, ennek ellenére megnézném, milyen folytatást hoznak ki ebből, ami kétlek, hogy elkészül, 2018 legnagyobb buktájaként emlegetett film révén. Nem nézhetetlen, okozott kellemes perceket, de, ha valaki most ismerkedne meg a híres tolvaj karakterével, nézze meg bármelyik korábbi adaptációt, mert ez csak egy katyvasz lett stílusilag és történetileg is!

56 Robin Hood  (2018)

akció | kaland | thriller

Azt hiszed, hogy mindent tudsz már a legendás tolvajról? Ez bizony nagy tévedés, és felejtsd el, amit eddig hallottál. Robin of Loxley és hű mór harcostársa ugyanis új és... több»

0