2026.01.03 15:28 Navarro Olvasottság: <100x
2

A legújabb részekhez mérten főként jó

A Solo-filmmel az történt, mint a korábban gyengének tartott prequel részekkel: amikor kikerültek az újabb és újabb nagyon gyenge fejezetek, felértékelődtek. Az új trilógia ugyanis (kivéve az Ébredő Erőt) iszonyúan gyenge lett, és ezekhez mérten a Solo-film már mérföldekkel jobbnak tűnik.

Persze azon lehet vitázni, hogy Alden Ehrenreich jó-e az ifjú Han Solo szerepére, de maga a történet és a látványvilág élvezetes. A főszereplő sráccal nekem annyi gondom volt, hogy sajnos nem elég karizmatikus. A csibészség megvan, jóképű is, de a Harrison Fordra jellemző tekintélyt parancsoló erő már hiányzik belőle. Mondjuk, alacsonyabb is nála 12 centivel, és izomtömegben sincsenek egy kategóriában, ami azt illeti (legalábbis ha Ford fénykorát nézzük [184 centi, 90 kg]). De persze a színésztudás a lényeg, és Alden Ehrenreichnek azért vannak jó pillanatai Solóként.

A legújabb részekhez mérten főként jó

Például a kedvenc jelenetemben, amikor beáll a birodalmi flottához és megkérdezik a családnevét, mire azt mondja: "Nekem nincs családom." Erre a toborzótiszt kitalálja a Han Solo nevet számára. A Han adott volt, és egyedülállóként érkezett, így jött a Solo. Ez a jelenet Ron Howardot is dicséri, aki rendezőként, mi tagadás, jól összerakta ezt a filmet. Amit nagyon hiányoltam végig, azok a klasszikus birodalmi rohamosztagosok.

A zárás számomra sok kérdést vetett fel mindig is: Qi'Ra hűséges marad valódi urához, aki úgy tűnik, hogy Darth Maul. Ez azért sok dolgot helyez más megvilágításba, de az okát akkor sem értem, ha százszor nézem meg (hisz leléphetne Hannal boldogan a naplementében, száz évig élve az oldalán). De már önmagában az is, hogy ezen elgondolkodik az ember, azt jelzi, hogy annyira nem lehet rossz a film. Főleg a legújabb részekhez mérten, melyek bőven beelőznek. Tőlem mindenesetre 4 csillagot kap! Ötöt érdemelnek a klasszikus részek, négy és felet pedig az Ébredő Erő. (A Zsivány és a Sithek bosszúja ugyanúgy négycsillagos nálam, mint a Solo-film.)

akció | fantasy | kaland | sci-fi

Szállj fel az Ezeréves Sólyomra és utazz egy messzi-messzi galaxisba egy vadonatúj Star Wars-történetben a galaxis legkedveltebb gazfickójával. Vakmerő alvilági kalandok során... több»

2