2018.04.01 12:02 Milanman Olvasottság: 278x
0

Rosszul feldolgozott igaz történet

"Az igaz történet alapján" filmek általában mindig valami nagyon különleges, elmesélésre érdemes sztorit dolgoznak fel. Én nem vonom kétségbe, hogy Az Üvegpalota eseményei is megtörténtek a valóságban, de ettől nekem ez még valamiért egészen valótlanra sikeredett és egyáltalán nem működött. Persze a szeretet mindent legyőz féle közhelyek szépen működnek a filmvásznon, de a valóságban az ilyen szintű szörnyűségek relativizálása és átértelmezése egyfajta nosztalgikus múltidézéssé egészen veszélyes értelmezés. Csak, mert a valóságban az ilyen élethelyzetek nagy számban tragédiába fordulnak.

Én nem tudtam bevenni a film által sugallt "az apám egy igazi fa**fej volt, de kaptam tőle egy csillagot, ezért minden meg van bocsátva" típusú bullshitet. Az ilyen generációkra visszamenő mérgező családi környezetből kitörő gyerekek a való életben oly ritkán találnak vagy vágynak vissza felnőttként azokhoz az emberekhez, akik megnyomorították az életüket. A film ennek pont az ellenkezőjét sugallja, amit megerősít az émelygésbe forduló lezárás, a valós szereplők bemutatásával. A színészek jók, főleg Harrelson játssza jól a szemétláda, fa**fej apát, de a nála alig valamivel jobb, tehetetlen, bűnpártoló anyát alakító Watts is jó, ahogy a kvázi főszereplő Larsson is remekel.

Rosszul feldolgozott igaz történet

Sajnos azonban ők sem menthetik meg a filmet, mert alapjaiban hibás a koncepció. Csak érdekesség képpen jegyzem meg, hogy érdemes megnézni a Captain Fantasticet és párba állítani ezzel. Nos, az egy valódi remekmű, ez sajnos csak egy hatásvadász vacak.

dráma | életrajzi

Walls elég nomád életet élt egy olyan családban, amelyben a gyermekek nem igazán támaszkodhattak a szüleikre. Szülői támogatás nélkül pedig a gyerekek nem egyszer egymást... több»

0