2021.10.08 15:21 Képkockák Olvasottság: <100x
1

Egy igazán jó kalandfilm, Indiana Jones vibe

Hosszú idő után újra moziba látogattam, ahol egy igazán jó kalandfilmet láttam, a Dzsungeltúrát.

A történet szerint 1916-ban, az első világháború veszteségeit látva Lily Houghton (Emily Blunt), brit tudós elhatározza, hogy egy legenda nyomába ered, és megkeresi az Élet fáját, ami gyógyít minden betegséget, ezzel számos katona életét megmentve. Testvérével, McGregorral () karöltve elmennek az amazóniai őserdőbe, ahol felfogadják a folyó egyik hajóskapitányát, Franket (Dwayne Johnson). A kaland során meg kell küzdeni Frank ellenségeivel a városban, az Élet fájának többi keresőjével, illetve a britek ellenségével, a németekkel.

Egy igazán jó kalandfilm, Indiana Jones vibe

A képi világra egy rossz szavam sem lehet, ugyanis hozza azt, amit egy ilyen kalandfilmtől elvár az ember, azonban a színészi teljesítményre már lenne egy-két szavam… Emily Blunt leginkább mosolyog, de nem hozza azt a minőségi játékot, amit egyébként megszokhattunk tőle korábbi filmjeiben; persze ez annak is köszönhető, hogy a karaktere nem lett mélyen kidolgozva. Dwayne „Rock” Johnson hozza, amit az eddigi kalandfilmjeiben is kellett, de sajnos McGregor karaktere annyira lapos volt, hogy meleg kellett legyen, hogy bármire is emlékezzünk a finnyás viselkedésén kívül.

A történetvezetés egyébként kitűnő lett, remekül váltakoznak az akciójelenetek és a történet szempontjából fontos események, remekül be lett osztva az idő is, a felvezetésre és a lezárásra is odafigyeltek, hogy egyensúlyban legyen. Sajnos néhány karakterre kevesebb időt szántak, mint amennyit kellett volna, talán ez a fő negatívuma a filmnek.

Az első világháború remek időszaknak tűnik a film tekintetében, ugyanis első nézésre az Indiana Jones újragondolása a film. Mindkét főszereplő közel áll a történelemhez, pontosabban tudósok. Mindketten háborús ellenfelük elől, a németek elől próbálnak elhozni valamit, ami akár a háborút is megnyerheti nekik. A Dzsungeltúra esetében a három főszereplő kapja azokat a képességeket és tudást, amivel Indiana Jones többnyire egyedül rendelkezik.

Összegezve a film remek kikapcsolódást jelent mindenki számára, de remélem, hogy a kalandfilmek visszatérnek a trilógiákhoz, ezzel kidolgozottabb karaktereket hozva nekünk.

akció | családi | fantasy | kaland | vígjáték

A Disney ikonikus kalandparkja által inspirált Dzsungeltúra egy akciódús, az 1900-as évek elején az Amazonas dzsungelében játszódó kalandfilm, melyben Dwayne Johnsont egy... több»

1