2018.08.11 12:07 Fortress Olvasottság: <100x
1

Üdítő az Gyilkosság az Orient expresszen új feldolgozása

Agatha Christie 1934 -es, népszerű regényéből a tavalyi évben, Kenneth Branagh készített látványos és sajátos hangulatú krimit, melyben ő maga vállalta a kulcsfigura, Hercule Poirot magándetektív megjelenítését. A kicsit hosszúra nyúló, 5 perc híján két órás játékidő gyorsan elrepül, mert Branagh különleges atmoszférát teremt a történethez. Megidézi az 1930 -as évek hangulatát, mégpedig a színek, ruhák, háttérképek, zene és a karakterek megnyilvánulásai segítségével.

A sztori ismert, a rendezés ügyesen alakítja a fordulatokat, váratlan meglepetéseket. Láthatunk akció-jeleneteket is, bár ezekből többet is el tudnánk "viselni". Branagh főszereplőként is helyt áll saját filmjében, méltó "örököse" Poirot korábbi alakítóinak: Albert Finney, Peter Ustinov, David Suchet, Ian Holm, Tony Randall és Alfred Molina játékának. A bajszát illetően nem vagyok elragadtatva, szerintem túltolták a méretét és exponenciáját, mert képtelenség másra figyelni, ha felbukkan Poirot arca.

Üdítő az Gyilkosság az Orient expresszen új feldolgozása

Viszont hiteles a szerepben: átérezhető minden belső vívódása, gondolata. Ami a többi szereplőt illeti: sztárparádét élvezhetünk: , Michelle Pfeiffer, Johnny Depp, Judi Dench illetve Penelope Cruz részvételével. Közülük engem alakítása lepett meg, mert egy teljesen új oldalát mutatta meg. Ami a negatív-kritikát illeti: nem tetszett, hogy néhol kifejezetten művi (mesterkélt) a történetfolyam és a színészek játéka és a szegényes karakter-építkezés (nincsenek rendesen bemutatva a figurák). Ugyanakkor mindent egybevéve: élvezetes és szórakoztató az egész. Tőlem megkapja a 4 csillagot. Ajánlom krimi rajongóknak és az Agatha Christie filmek kedvelőinek.

dráma | krimi | misztikus

Az Európát átszelő vonatút rejtélyes gyilkosság színterévé válik. Tizenhárom idegen reked összezárva a vonaton, s mindegyikük gyanúsított. Mindenkinek van múltja,... több»

1