2026.09.06 13:08 Crew Olvasottság: <100x
1

Hihetetlen látványvilágú cyberpunk-akció

Meseszerű dolog az Alita, nekem mégis nagyon tetszett. Robert Rodriguez disztópikus cyberpunk filmjét 2019 óta többször is megnéztem, és mindig találtam benne szórakoztató dolgokat. Alita arcát egyébként Rosa Salazar színésznőről mintázták, de nagyon jól megcsinálták az összes digitális karaktert motion capture technológiával.

Hirdetés

Jó a sztori is: 2563-ban járunk, 300 évvel egy pusztító világháború után, melyben meghalt az emberiség javarésze. Csak Vasváros marad meg a szegényeknek, és Zálem a gazdagoknak. Előbbi lent a Földön, utóbbi pedig felette lebegve. Pont mint a menny és a pokol, vagy még inkább a közrendűek (lent) és az istenek (odafent). A középpontban egy orvos áll, Dr. Ido (Christoph Waltz), aki egy nap talál egy Zálemből kidobott testetlen női kiborgot. Ő Alita, akinek elméje emberi, teste robottest. Az orvos feléleszti és teljesen újjáépíti a lányt, aki teljes emlékezet-kiesésben szenved, és semmit nem tud a múltjáról. Miközben ismerkedik Vasvárossal, összejön Hugóval (Keean Johnson), a korban hozzáillő, vad fiúval, akinek legfőbb vágya feljutni Zálembe.

Hihetetlen látványvilágú cyberpunk-akció

Idővel kiderül: Alita nagyon is különleges, és birtokában van az ősi Berserker harcmodornak, a Panzer-Kunstnak, mely főleg akkor hatásos, ha igazi Berserker-testet is kap hozzá. Márpedig ő maga szerzi meg magának egy régi űrhajó roncsai közül. Innentől Alita szinte legyőzhetetlenné válik. Szükség is lesz erejére, mert a gonosz Nova, aki Zálem ura, és hű szolgája, Vector (Mahershala Ali) sötét terveket forralnak. Ezekben fontos szerep jut két fejvadásznak is: Zapannak (Ed Skrein) és Grewiskának, akik mindketten végső soron Novát szolgálják. A csinos Chiren (Jennifer Connelly) Zálemből viszont csak látszólag áll melléjük. Úgy tűnik, végül a nagyon népszerű motorball versenyen dőlnek el a dolgok, melyen Alitának túlerővel kell megküzdenie a motorball-pályán.

Kapunk nagyon látványos jeleneteket, némi romantikát, harcot és temérdek izgulnivalót. Nekem bejött ez így együtt. Szerintem többszörnézős film, mely az IMDb-n is jól áll (73%-on). Tőlem megkapja a négy csillagot és a 80%-ot. Simán ér annyit.

akció | kaland | sci-fi | thriller

A távoli jövőben Ido, az orvos Iron City roncstelepén egy különleges kiborgra bukkan. Alitának semmilyen emléke sincs a múltjáról, minden új számára ebben a világban. Ido... több»

1