![]()
Amikor először láttam és elkezdődött a mese a nem túl szimpatikus kinézetű, gonosztevő Gru-val nem gondoltam volna, hogy ebből bármi jó ki fog sülni. Aztán lásd, elég három kedves kislány és több ezer minion és máris megvett kilóra a film. Persze azért a történet tanulsága is sokat nyomott a latba, hiszen bár sablonos (már-már érzelgős) a végkicsengése, mégis ezek a sztorik esnek jól a léleknek, amikor bebizonyosodik, hogy kellő motivációval bárki képes megváltoztatni az életét. A sztori tehát nem újdonság, s nem is a nagy dramaturgiai csavaroktól fogunk hasra esni, hanem a nagyon bájos karakterektől és a jópofa humorától.
Az "eccavú" duma, a bájos, szeretetéhes kislányok, no meg Gru karakterfejlődése mind- mind magában hordozza azt, hogy az egész család jót fog derülni bő másfél órában. A legfőbb humorforrásaként azonban azt emelném ki, hogy az Illumination Stúdió a filmnek köszönhetően egy olyan dologgal tudta belopni magát az emberek szívébe (s a merchandise révén rengeteg pénzt kiszívni a szülők pénztárcájából), amelyre lehet, hogy még ők sem számítottak: az apró, sárga, furcsán gügyögő mellékszereplőivel. Ami a minionokat illeti, talán maguk a készítők sem gondolták volna, hogy ekkora lesz a siker, hiszen nincsen túlbonyolítva a vizuális élmény, nem nagyon beszélnek (legalábbis nem érthető nyelven), a legtöbb jelenetben általában csak bugyután vihognak és legtöbbjük még személyiséget sem nagyon kap...s mégis, ők a legviccesebb lények az elmúlt évek animációs világából. Talán sikerük pont ebben az egyszerűségben rejlik, na és persze a mögöttük rejlő marketing kampányokban, az önálló rövidfilmekben, az egész őrületben, ami által sikerült elérni, hogy minden kisgyerek szeretne magának egy saját minion figurát.
![]()
(S talán ez az oka annak is, hogy én magam is több ezer forintot adtam ki a mozi büfében, csak hogy hazavihessek egy minionos műanyag poharat xD)< A film szempontjából a legfontosabb viszont az, hogy a legfőbb funkcióját eléri: kellemes, kedélyes kikapcsolódást nyújt a családnak 95 perc erejéig, amely alatt végig szórakoztat, s láss csodát: néha a boldogsághoz néha tényleg nem kell más, csak cuki kis sárga lények.
87 Gru (2010)
animáció | családi | fantasy | vígjáték
A mesés kertvárosban minden ház csodás kerttel körülvéve pompázik, csak egy fekete ház áll komoran a kiszáradt föld közepén. Senki nem tud róla, hogy a sötét otthon mélyén... több»
Szereplők: Steve Carell, Jason Segel, Julie Andrews, Kristen Wiig, Russell Brand