Bemutató 10/10, a film meg 10/4. Az első két rész személyes kedvencem, mielőtt még valaki azzal vádolna, hogy ez egy Deadpool-film, mégis mire számítottam. Nos nem erre, amit kaptam, elhivatottságom támasztja az is alá, h az elsők közt ültem be rá. Ma már ezt csak olyan címekkel teszem meg, amik valóban érdekelnek.
A bemutatók megvettek kilóra, Rozsomák visszatérése szinte bekényszerített a moziba. Hiába, tudták, mi az a név, ami minden szuperhős rajongó szívét megdobogtatja. Történetről nincs nagyon mit elmondani, multiverzumos agymenés. Aki kitalálta ezt valamikor, az egy zseni volt, a Disney meg bátran használja mentőmellényként.
Gondoljunk bele, bármikor bárkit feltámaszthatunk a segítségével, szabadon garázdálkodhatunk a karakterek közt. Gyakorlatilag azt teszünk, amit akarunk. Talán ezzel nem is lenne baj, viszont ahogy a multiverzumban találjuk magunkat, mindjárt komolytalan nagyon színes, de súly nélküli cselekmények következnek. Deadpool eddigi részei jól egyensúlyoztak a komoly érzelmek, személyes drámák, motivációk, érdekes karakterek és az őket összekötő humor között. Mindenből pont annyi volt, amivel volt súlya a történetnek. Jelen darabunkban semmi hasonló nincs, ködös utalás, h de most aztán minden barátod eltűnik, mert habalabahabala, és ennyi. Már a kezdő képsorok lefektetik, h ez a rész melyik irányba fog tartani. Deadpool 200%-ra tekeri a hülyeségáradatot. El is mos mindent, ami az útjába kerül az első perctől az utolsóig. Kb. ennyire tekerik fel a CGI vér és hentelés fordulatszámát is. Az előző részeken jókat derültem, itt kínosan feszengtem a székben, jobb híján a moziban lévő kb. 20 ember reakcióját is füleltem. Párszor felkacagtak, de egyáltalán nem számottevően. Igaz, ezekben az esetekben elgondolkodtam, h velem lehet baj, h ezen én nem tudok nevetni. Hugh Jackman próbál valamiféle érzelmet mutatni, de őt is elviszik a bemutatóban is hallható na b@sszunk oda és a hasonló kicsit céltalan trágárságok, amiket megírtak neki. Persze mennek a fricskák a Disney-nek, de hát ők azok, akik a májukat is eladnák pár garasért. Szóval simán rábólintottak ezekre a kikacsintásokra. Rengeteg népszerű szuperhős felbukkan, pár darab okozott is némi meglepetést. Persze csak a megjelenésük, mert amúgy komolyabb szerepük nincs, szimpla statisztaként funkcionálnak. Felbukkannak az ismert arcok, akik adnak némi nosztalgikus érzelmet, h aztán azonnal robogjunk is tovább. Ennyi szereplőt felvonultató filmnek kevés volt a játékidő, persze igazából nem is akartak velük semmit sem kezdeni. Nem is ragoznám tovább, nekem ez a leggyengébb, legsúlytalanabb rész. Deadpool humora már nem működött, inkább erőltetettnek tűnt, semmint természetesnek, ahogy megszoktam. Sajnos ez a multiverzumosdi nálam nem működik, minden műanyag és tényleg tét nélküli, súlytalan darabokat eredményez. Nem kell senkiért izgulni, ahogy komolyan venni sem, mindenki kicsit burleszkszerűen működik benne. Kár érte, pedig nagyon-nagyon vártam...

69 Deadpool & Rozsomák (2024)
akció | kaland | sci-fi | vígjáték
A Marvel Studios bemutatja eddigi legjelentősebb meléfogását – Deadpool & Rozsomák. Wade Wilson számára a civil élet elviselhetetlen. A szívós zsoldos visszavonult, de amikor a... több»
Szereplők: Hugh Jackman, Matthew McConaughey, Ryan Reynolds, Chris Evans, Channing Tatum
Ezért nem nézem meg sosem egy olyan film előzetesét, amit tudom, hogy tuti, meg fogok nézni, mert lelőnek benne egy csomó poént előre. Nagyobbat ütnek, ha elsőre látod őket.