2023.11.13 14:14 Juki-onna Olvasottság: <100x
0

Nem volt a filmben élet

Nem voltam elragadtatva a filmtől. Olyan semmilyenre sikeredett. A Wikipédiát áttanulmányozva sokkal szövevényesebb és bizarrabb volt ez az ügy, mint amit itt a filmben bemutattak. Ez inkább csak egy szűkre szabott történet, amiből hiányoznak az igazi összeesküvések, a tragikus kivégzés és még nagyon sok minden.

Persze akkor lehet, hogy négyórás lett volna a film, de meg lehetett volna csinálni két részben is. Ahogy elolvastam a Két királynő életét, nem éltek valami boldog életet. Mária (Saoirse Ronan) katolikus és VIII. Henrik lánya, I.

Nem volt a filmben élet

Erzsébet (Margot Robbie) protestáns vallású, mely minden baj okozója lett. És a férfi tanácsadók! Hiába voltak királynők, nehéz lehetett a sok maga malmára hajtó tanácsadó férfi közül kiszűrni az árulót, az igazán férjnek valót, sőt lehetetlen volt. Mindenki manipulálta a királynőket, és egyetlen ember sem volt megbízható az udvarban. A férfihatalom bábjai, ez a jó kifejezés. Az is borzasztó, hogy még egy szülésnél is az ajtó előtt ácsorogtak a tanácsosok, hogy fiú lesz, vagy lány az utód. Ez az állandó elvárás, a királynő sarkában való loholás, nagyon nyomasztó lehetett. Szerintem nem volt egy nyugodt percük sem. Félni az ellenségtől, az árulóktól, háborúkat indítani, csatákban részt venni. Számukra, szó szerint, a fejük felett lebegett állandóan a pallos. A filmben néhány jelenet túlságosan hosszúra és unalmasra sikeredett. Hiányzott a csatában a lovak dobogása, az igazi csata, csak állunk egy dombon, és nézzük, hogy a völgyben páran harcolgatnak, aztán hazaballagunk. Semmit nem éreztem, mert nem is mutattak be semmit. A történelem riválisnak állítja be a Két királynőt, de itt a filmben inkább ellenségként mutatják be kapcsolatukat, mivel itt leginkább egy vallási háborút akarnak bemutatni nekünk, legalábbis ez volt az elsődleges ok a Két királynő közötti harcnak. Úgy tűnik. Tehát mielőtt leülünk megnézni a filmet, szenteljünk egy kis időt arra, hogy végigolvassuk a Két királynő életét és halálát. Sokkal szövevényesebb a történetük. A ruhák és a díszlet korhű, bár a film első fél órájában nem igazán tudtam megkülönböztetni a Két királynőt egymástól. A forgatókönyvírónak (Beau Willimon) és a rendezőnek (Josie Rourke) egy kicsit jobban ki kellett volna dolgoznia ezt a történetet, a Két királynő megérdemelte volna. Szenvedtek eleget mind a ketten. Sokat nem lehet írni a filmről, mert üres.

dráma | életrajzi | történelmi

Stuart Mária rövid élete viharos és mozgalmas krónika: 16 éves férjhez kell mennie és franci királyné lesz, ám 18 évesen már meg is özvegyül, és mereven ellenáll annak az... több»

0