2019.01.05 21:58 Petrus Rosidus Maximus Olvasottság: 378x
4

A Hunter Killer egy látványos, hidegháborút idéző akciófilm

Nekem bejött a hidegháborús stílusú rendezés és hangulat, illetve a 90-es évek filmjeit megidéző forgatókönyv, melyek mind a Hunter Killer főbb jellemzői. A kezdőnek számító rendező, Donovan Marsh egy izgalmas akcióthrillert rakott össze tavaly, amelyhez jó kis színászgárdát alkalmazott: Gerard Butler, Gary Oldman, Tomy Stephens és a szépséges (Vészhelyzetből ismerős) Linda Cardellini részvételével.

A sztori kicsit emlékezteti az embert az 1995-ös Utolsó esélyre (Crimson Tide) és a még régebbi, 1990-es Vadászat a vörös októberre című filmre. Ezekben is orosz - amerikai szembenállás illetve egy-egy tengeralattjáró áll a középpontban. Ami a Hunter Killer esetében negatívum, az talán a túlzásba hajló jelenetek sokasága, például, hogy az amerikaiaknak minden sikerül a történetben: kicselezik az orosz tengeralattjárókat, simán bejutnak a murmanszki fjordba, a kommandósaik meglepik szárazföldön az ellenség bázisát és persze győznek, földön, vízen, levegőben (és víz alatt is). Gerard Butlerből megint hőst faragnak, bár szerintem végül is jól áll neki ez az egész.

A Hunter Killer egy látványos, hidegháborút idéző akciófilm

Tetszett a filmben, hogy a néző elmerülhet az amerikai haditengerészet és Navy Seal világában, illetve megismerheti a Pentagon (amerikai hadügyminisztérium) belső működését. Legalábbis azt, ahogyan a filmvilág elképzeli ezt az egész közeget. (Ami mondjuk önmagában is érdekes dolog.) Akadnak a filmben jó jelenetek, izgalmas a script és a happy end is feldobja az embert. Pozitívum az orosz parancsnok illetve az amerikai kapitány kapcsolatának bemutatása, az ahogyan ellenségekből partnerek (talán kicsit barátok is) lesznek.

A legkiemelkedőbb alakítás az azóta már elhunyt Michael Nyqvist -é, bár szerintem a forgatáskor már látszott rajta, hogy rossz az egészségi állapota. Mindent egybevéve a Hunter Killer egy élvezhető alkotás, bár nem az évszázad filmje és gogoli mélységeket sem kell várni tőle. Ugyanakkor egy korrekt, látványos, pörgős akcióthriller, amivel jól elvan az ember két órán keresztül. Az én értékelésem erős 75%. Az IMDb -n is 6,8 -ponton áll. Ajánlom szinte minden akciókedvelőnek!

akció | thriller

Joe Glass kapitány véletlenül épp ott köt ki USS Toledo nevű tengeralattjárójával, ahol elsüllyedt egy orosz tengeralattjáró, amelynek sorsát egy amerikai is követte. A... több»

4