2019.01.18 20:43 MMcFly2015 Olvasottság: <100x
0

M. Night Shyamalan rosszabbik oldala

Még az előzetes után sem tudtam elképzelni, mit lehet a két sikeres, ám totál különböző filmből összegyúrni. Az egyik egy piszkosul jól sikerült, misztikummal megfűszerezett dráma (A sebezhetetlen), a másik (Széttörve) pedig egy tudathasadásos, igen hatásos elvont thriller. Az utóbbi végére a rendező tett egy csavaros utalást, jelezve, hogy úton van a folytatás. Már ekkor éreztem, hogy ezt a húzást kár volt erőltetni.

A gyanúm beigazolódott. Szerintem a két film szereplői nem tudtak hatni egymásra a jelenetek során. Idegen lett ettől az egész környezet. James McAvoy újra briliáns a szerepeibe, de valahogy ez sem tud akkorát ütni, mint első alkalommal… egy ilyen elnyújtott filmbe pedig kevésnek bizonyult, hogy elvigye a showt. Samuel L. Jackson hozza a kötelezőt, bár a játékideje első felében, ahogy benyugtatózva bambul, már-már komikus hatással bír.

M. Night Shyamalan rosszabbik oldala

Az egyik legnagyobb probléma: Willis. Ő a főhősünk, még is mellékszereplő. Azt a színészi játékot pedig amit az első részben láthattunk messziről hanyagolja, kiégett - az utóbbi évekbe megszokott - formáját hozza.

Az elején még bizakodásra adott okot az egész bonyodalom, főleg mikor a pszichológus hölgy meg akarja győzni őrültségükről. Ez a vonal gyorsan félbe szakad, és eléggé vontatott, súlytalan történetszállal untatnak majd másfél órán át, négy fal közötti helyszínen.

A fináléra tripla csavart is kapunk, de az ide vezető út annyira elszomorított, hogy a nagy ,,Bumm" hiányzott. Dicséret maximum annyi járhat, hogy lezárja a történetet és sikeresen összeköti a két fent említett mozit. Viszont ezért a fordulatért kár volt belepiszkálni két különálló - és ami a legfontosabb; JÓL MŰKÖDŐ filmbe.

2016-ban sok helyen lehetett olvasni a Széttörve kritikái között: ,,M. Night Shyamalan visszatért". Mély fájdalommal tölt el, hogy ezt most nem mondhatjuk el. Ismét megkaptuk a rendező rossz oldalát, de ami a legborzasztóbb, egy örök klasszikusát is meggyalázta.

69 Üveg  (2019)

dráma | sci-fi | thriller

Történetünk ott folytatódik, ahol a Széttörve cselekménye véget ért. David Bunn, a sebezhetetlen férfi Kevin Wendell Crumb egyik életveszélyes és emberfeletti képességekkel... több»

0