2019.06.03 21:40 MMcFly2015 Olvasottság: <100x
0

Nem kéne folytatás, de ha már van; akkor élvezzük!

A trilógia minden darabját moziban néztem. Az első rész sikere után sajnos a folytatásban már csalódásomat fejezhettem ki. A John Wick teljes mértékben az a film volt számomra, aminek nem lett volna szüksége folytatás(ok)ra, és ezt az állításomat a mai napig fenntartom. Mégis, a második rész hanyatló története melletti féktelen akciók után, már tudtam, mire készüljek a harmadik felvonásra, ennek tudatában azt kell mondanom, kellemeset csalódtam. A tények miatt, hogy lényegében sztoriról nem is nagyon beszélhetünk, és a szereplőnek sincs bármiféle épkézláb motivációja – már a 2. felvonást ,,leírtam” egyszer.

A John Wick 3 már nem árul zsákbamacskát. Tudja, kik vevők erre a filmre, és meg se próbál kilépni a bevált akcióorgiából. Ezzel a széria rajongóit részben kiszolgálja, és ez ide elég. Ez már félsiker, jómagam is beadtam a derekam. A megkoreografált akció-jelenetek szemkápráztatók, ezzel fura, de szórakoztatóvá tud válni ilyen minőségben ez a pörgés/hentelés. A beszólások és egyes megmozdulások poénként képesek hatni a nézőre, ami könnyen felnyitotta a szemem, hogy nem kell ,,véresen" komolyan nézni ezt a filmet. Úgy, ahogy manapság egyre többet hallom pozitív véleményként, most én is használom ezt a kifejezést, hogy: agy kikapcs és élvezd" kategória. Az egész film dinamikája hajaz egy videojátékban mászkáló főhős akciójára, de talán már a végső küzdelem tűnt túl soknak, mikor John Wick szinteken ment keresztül a ,,fő boss-hoz".

Nem kéne folytatás, de ha már van; akkor élvezzük!

Több momentum ellesett ötlet volt különböző dél-koreai krimikből, amit tényleg jó volt látni amerikai környezetben is. (Például a motorozás közben szamurájkardokkal való akciózás a szintén kimagasló The Villainess [eredeti címén: Ak-Nyeo] c. filmből lett átemelve.) Lezárva ismét nincs a sztori, felvázoltak nekünk egy folytatást ígérő új szálat, amit nem tudok hova tenni. Egyik szemem sír, a másik nevet. Kíváncsi leszek, meddig működik ilyen sikeresen változatos vagy izgalmas történetszál nélküli akció áradat.

akció | krimi | thriller

John Wick tiltott területen, a gazfickók rejtekhelyeként működő Continental Szállodában gyilkolt. Tettével magára vonta a Felső Kör haragját, 14 millió dolláros jutalom... több»

0