2023.07.01 17:15 Interfectorem Sabnock Olvasottság: <100x
1

Ez így közepes, vagy egy kicsikét jobb!

Oké.

A Cornetto-trilógiától lemarad, de szerintem így sem lehet rá panasz.

Ez így közepes, vagy egy kicsikét jobb!

Nem az az évente többször nézős, de elviselhetően kimunkált, bár néha mégis kissé lapos.

A Haláli hullák hajnala (Shaun of the Dead), a Vaskabátok (Hot Fuzz) és a Világvége (The World’s End) sokunk által kedvelt színészei, Simon Pegg és Nick Frost egy újabb horror-vígjátékkal próbálnak szórakoztatni minket a fenti filmek stílusában.

A Slaughterhouse Rulez egy félreeső, jeles brit iskola diákjainak egy kifejezetten kellemetlen napját mutatja be, amikor egy közeli, félresikerült talajfúrás emberevő szörnyeket szabadít a gyerekekre.

Gore, dramedy és az ifjúsági filmek (pl. Harry Potter) műfajának a kifigurázása – ez a Mészárszék Gimi.

A Cornetto-trilógia filmjeiben Simon Peggék a klasszikus zombifilm, a rendőrfilm és kicsit a sci-fi műfaját figurázták ki.

A Slaughterhouse Rulez egy tökéletes kiegészítése ennek a sorozatnak, ami az ifjúsági filmek elé állít vicces-véres-szatirikus tükörképet.

A sztori így sem bonyolult.

Don Wallace (Finn Cole) a Slaugherhouse (Mészárszék) nevet viselő jeles brit intézet új diákja.

A különc szobatársa, Blake (Asa Butterfield) mellett feltűnik rögtön egy szerelmi szál is az „eyecandy” Clemsie (Hermione Corfield) képében, és…

…hihetetlen gyorsan elszabadulnak a szörnyek, elindul a káosz.

Persze senki se számítson egy összetett történetre, viszont ami tetszett, hogy visszatérnek a trilógia filmjeiben látott poénok.

Ami nekem bejövős lett.

Crispian Mills, ha követett is el hibákat, az összkép tűrhető lett.

A Slaughterhouse Rulez nem kifejezetten szűkölködik a Harry Potter-hasonlatokban, az épület, a ruhák, a diákok csoportokba besorolása mind-mind ezt idézi, még egy Draco Malfoy-szerű karaktert is kapunk.

A diákoknak azonban kicsit nehezebb dolguk lesz itt, ugyanis egy közeli talajfúráson a munkások túl mélyre jutnak – és az elszabaduló szörnyek vérszomjasak és éhesek, és ők nem varázslók.

A film két legérdekesebb alakja természetes a két visszatérő színészünk. Simon Pegg (Meredith Houseman) egy tanár képében sajnáltatja magát őt elhagyó barátnője (Margot Robbie látható ebben a rövid szerepben.) miatt, Nick Frost (Woody) meg egy, a közelben a fúrások miatt tüntető hippitársulat oszlopos, de habókos tagja – ráadásul mindketten gyorsan belekeverednek a káosz közepébe.

Mellettük még az egyszerűen csak „The Bat”-nek nevezett dékánt alakító Michael Sheen játéka szerez vicces pillanatokat.

Összefoglaló a filmről:

A Slaughterhouse Rulez nem rossz film – sőt, néha kifejezetten rendben van –, de nagyon magas elődökhöz kell felnőnie, és néhol azért ebben alulmarad.

A film első része kicsit lassú, nehezen indul be, a poénok sem ülnek nagyon, de a második rész kárpótol minket, mind vérben, mind izgalmakban, mind vicces jelenetekben.

Crispian Mills rendező és John de Borman operatőr, karöltve Jon Ekstranddal, mint zeneszerzővel, egy látványos, izgalmas filmet hozott ki az ötmillió fontos költésvetésből, amiből azonban hiányzik, az az „extra” faktor, ami a trilógia filmjeit kiemelte a műfaj sok hasonló alkotása közül.

Soha rosszabbat.

Ez nálam 68%, és négy csillag.

akció | horror | thriller | vígjáték

Egy illusztris és nagy nevű brit bentlakásos iskola egy csapásra véres csatatérré változik, amikor a közelben megnyíló titokzatos szakadék elképzelhetetlen horrort szabadít a... több»

1