2019.09.30 17:22 MMcFly2015 Olvasottság: <100x
0

Csak ne szeretném ennyire A Rivéria vadorzói c. vígjátékot...

Az elmúlt években egyre többször futok bele olyan esetekbe, hogy egy vígjátékról menet közbe derül ki: ez bizony (egy számomra) már-már klasszikus vígjáték feldolgozása, amiben annyi a változás, hogy a nemek szerepe felcserélődött. Példának felhozva: Mi kell a férfinak (2019), Átejtve (2018) és most a Csaló csajok. Elszomorít, mert egyik újragondolás sem méltó az elődjéhez, de még, ha a hasonlítgatást el is engedem, egy gyengécske vígjátékként szerepel a premierlistákon.

Jelen esetünkben sincs ez másként. A Riviéra vadorzói számomra a vígjáték műfaj csúcsa. Régi vágású, okosan felépített, fordulatos és színvonalas film. A Csaló csajok minden értékelhető pontja ebből maradt, de csúnyán lebutították. A sztori menete teljes mértékben megegyezik az eredeti alkotással, tehát nekem, aki sokszor látta a 91'-es filmet, egy minimális fordulatot nem volt képes belevinni.

Csak ne szeretném ennyire A Rivéria vadorzói c. vígjátékot...

2019-et írunk, a színvonal és a humor megváltozott. Ez a film felnyithatja a szemünket, mennyire. Olcsó és prosztó poénok váltják fel az eredeti jeleneteket, és Rebel Wilson nem hazudtolja meg magát, ugyanazt csinálja, mint a többi filmjében: káromkodik, ripacskodik és a súlyára utalva próbál vicces lenni. Nekem ennél több kell. Ez inkább kínos, mint poénos.

A biztosítékot a következő verte ki:

A Rivéria vadorzói egyik legnagyobb és legviccesebb jelenete, mikor Michel Caine orvosnak kiadva magát pálcával üti az ál-mozgássérült Steve Martin sípcsontját. Sajnos ez a jelenet 2019-ben úgy néz ki, hogy az alapból irritáló Rebel Wilson vak lánynak adja ki magát, és társa (Anne Hathaway) doktorként a WC-ben megmártogatott sültkrumplival eteti... Na ez az ékes példája annak, hova süllyedt a vígjátékok színvonala közel 30 év alatt.

A történet ismerete nélkül is ez egy gyenge alkotás lett, ami megtartotta az eredeti történet menetét, így egy apró fordulatot tudna okozni. Viszont, aki emlékszik még a 91'-es remekműre, annak kár elkezdeni is, mert csak a megbotránkozás marad szórakozás helyett.

krimi | vígjáték

Penny egy kispályás simlis csaj, aki egymás után veri át a férfiakat a pénzükért, míg Josephine mindezt már egészen szofisztikáltan és nagyban űzi. A páros a Riviérán... több»

0