2020.05.22 09:56 Yosihiro Olvasottság: <100x
0

Dolittle

Sokkal sokkal többet vártam... Ezzel már mindent le is írtam erről a filmről. Igazából úgy gondoltam, hogy egy remek kalandfilm lesz, és egy jó produkciót fogok látni. Hát nem, a történet annyira lehúzta az összhatást, hogy egy közepesen jó produkciót kaptunk.

A történet már így is furcsán indult, hogy egy rövid animációval vezették fel, ami nem lenne rossz, de ez is kicsit hosszúra sikeredett, az átmenet viszont jó volt. A további történések viszont, azt hiszem, nem egy olyan pozitív oldalát mutatták a történetnek, ami felemelő lett volna. A kiszámíthatóság és a boldog befejezés az, ami enyhített az én szívemen.

Dolittle

Ami viszont pozitív, az a látvány és "egyes" jelentek, amik pazarul sikerültek, és ez az, ami a filmet értékesebbé teszi. Összességében a rendezés jó, a történet és forgatókönyv egy katyvasz, a szereplők játékát nem részletezném, mivel a történet adott volt, ezért próbáltak belőle minél többet kihozni, de ez igazából nem sikerült.

Az érzelmek sem jöttek át, sem romantika, sem boldogság, sem keserűség, csak maradt a látvány és némi humor, amit az "állatok" szállítottak. A képi effekteket és vizuáltechnikát ki kell emelnem. Remek volt, ahogy a filmet felemelte a mélypontból, és csak ennek tudtam örülni. A zenei aláfestés is jó volt.

Így a kapott érték a négy és a három csillag közé esik, de én csak a három csillagot adom meg erre a produkcióra, mert érzelmeket nem mutató, sablonos mesét kapunk látványgazdag bemutatással. Igazából Robert D. J. szerepe igen nehéz, de valljuk meg őszintén, ebben a szerepben nem tudta azt hozni, amit elvártunk tőle. Bár voltak remek pillanatai, de akkor sem azt kaptam tőle, amire számítottam.

Valójában egy mesét láthatunk, amit szerintem gyermekeknek szántak, de felnőttként is remek kikapcsolódás lehet kevesebb izgalommal. Az érzelmek terén viszont nagyot bukott ez a film a szememben. Végig egy hideg, hűvös, angol intelligenciát lehet érzeni, ahol csak némi poén lazít az egészen. Az állatok remekelnek, de ezt nem kell ecsetelnem. A romantika hiányzik, de némi ízelítőt kapunk belőle. Így ezt a produkciót főleg gyermekeknek ajánlom és azon felnőtteknek, akik szeretik a látványos meséket. Üdv, Yosi

69 Dolittle  (2020)

családi | fantasy | kaland | vígjáték

Hét évvel felesége halála után Dr. John Dolittle (Downey), a viktoriánus Anglia híres orvosa és állatorvosa kastélya falai közé zárkózva él egy állatsereglettel. Ám amikor a... több»

0