2019.04.15 12:23 Laca//Ho/rr/oR// Olvasottság: 1021x
3

Nem horror, nem thriller, talán misztikus film, de nem menti meg a negatívumoktól...

Nagyon megosztott kritikákat olvastam még a film megnézése előtt, de nem akartam, hogy rányomja a bélyegét a véleményre, amíg nem láttam. Hozzászokhattunk már a Slasher és a Jumpscare filmekhez, aMikből az elmúlt évtizedekben volt rendesen válogatnivaló. Ez a Misztikus thriller, aMi helyenként még horrort is tartalmaz, véleményem szerint elég lassan döcögősen indult be, és jó ideig nem is értettük igazán, Mi is történik, mert a film vége felé derülnek csak ki a csavarok, aMik meghatározzák és megmentik a még menthetőt ebből a műből.

Azt bátran kijelenthetjük, hogy a rendező Jordan Peele Tűnj el! című alkotása után, aMi igazán jóra sikeredett, nagy reményekkel vártuk ezt a rendezést, de a közelébe sem ér annak a filmnek; valaMint az elképzelés jó volt, de sokkal többet kilehetett volna hozni a Mi című produkcióból. Nagyon lassan döcögősen kezdődik a film, gyenge humorral, és érdekesebbnél érdekesebb karaktereket láthattunk magunk előtt, bár nekem a kis csaj karaktere volt még, akiben láttam fantáziát. Az apuka a tipikus laza, vicces, jófej szülő, míg az anyuka a stresszes, védelmező, karakán személyiség. A két gyermekük közül a fiukat nem igazán tudtam hova tenni, Mivel eléggé érdekes személyiség volt.

Nem horror, nem thriller, talán misztikus film, de nem menti meg a negatívumoktól...

Miután lebonyolították a formalitásokat és megismerhettük a környezetet, a karaktereket és a történetet, komollyá vált a sztori, és a szép családi kiruccanásból (tó melletti nyaralójukban), a nyugodt éjszakából a pokol nyitotta meg kapuit, és változott meg Minden. A család Minden tagjának saját magával kellett szembenéznie és legyűrni a rossz, sötét énjét, Miszerint le kellett vetkőzni a félelmüket és felülemelkedni önmagukon, hogy megvédhessék egymást. Több elrejtett csavarral is találkozhattunk, aMit a legszemfülesebb nézők ki is szúrhattak, ahogyan mentünk előre a történettel, és állt össze a kép a film vége közeledtével.

A mai technológiával és egyszerű paraszti ésszel átgondolva nem igazán tudom értékelni az elvileg horror jeleneteket, Mivel elképesztő gyenge lett az a része. Voltak benne elgondolkodtató részek, elejtett mondatok, de édes kevés volt ahhoz képes, aMit vártam, és aMilyen elánnal beharangozták. Nagyon sok kérdésre nem kaptam meg a kellő választ, sok az indokolatlan cselekedet, és épp ezért lett a film olyan, aMilyen. A végén azért azt hozzá tenném, hogy csavarokkal teli jelenetek voltak, aMiért írtam is az elején, hogy felhúzta a filmet amennyire lehetett, de sok Mindent nem változtat a dolgon. Egyszer meg lehet nézni, azt nem mondom, de nagyon reményeket ne fűzzön hozzá senki.

63 Mi  (2019)

horror | misztikus | thriller

Egy család nyaralni indul a tengerparti házukba, hogy néhány napot pihenéssel és kikapcsolódással töltsenek barátaik körében. Az anyát régi, gyermekkori traumái kísértik az... több»

3