2019.09.24 16:35 MMcFly2015 Olvasottság: <100x
2

A sztoriban az idő eltelt, a színészek megváltoztak, de a történet ugyanaz

Mint sokaknak, nekem is nagy elvárásom volt a 2017-es pazar első fejezet után. El nem tudtam képzelni, mit tudnak kihozni a háromórás játékidőből, de a könyv vastagságát felmérve optimistán álltam a mozihoz. Végeredményben: jobb nem lett az első filmnél, viszont rosszabbnak se titulálnám. Inkább a játékidő volt indokolatlanul hosszú.

Egy brutális nyitánnyal kezdünk, ami kellőképpen felcsigázza a nézőket a visszatért Pennywise fogadására. Majd erősen visszavesz a tempóból, hisz, mint egy X éves osztálytalálkozóra, itt is össze kell szedni a bandát. Ezt igen részletesen végigkövetjük. Mondhatni, unalmas, de a 27 év alatt történt karakterfejlődést itt próbálják megismertetni velünk. Emellett nem győztem csodálni a szereplőválasztást. Óriási, amennyire megtalálták a tökéletes ,,hasonmásait” az első részben megismert gyerekszínészeknek.

A sztoriban az idő eltelt, a színészek megváltoztak, de a történet ugyanaz

A második harmada a filmnek a folyamatos emlékképek mellett kb. ugyanazt a paráztatást és ,,bohóckodást” süti el, mint amit két évvel ezelőtt láthattunk. Ezt tartottam a legnagyobb időhúzásnak. Pennywise egyesével az összes szereplőt ,,szívatja”, és legalább 15 perces jelenetekben végigmegyünk a karaktereken. Ha először látnám ezt a koncepciót, akkor jobban érzem az adrenalinbombát, viszont így csak ismétli magát a film…

A lezárásra azért megsokszorozódnak a horrorelemek. A helyszín ugyanaz, de a paráztatások még félelmetesebbek. Az utóbbi évek horrorjain nem feszültem be ennyire a moziszéken, mint az itt látható 30-40 percben.

A könyv lezárását nem ismerem, viszont az itt látható finálé csalódást keltő volt. Valahogy egy 5 órás rémtörténetet lezárni ennyivel; nem tett eleget az elvárásoknak. Pennywise egy horror ikon, és nem hiszem el, hogy az ő TELJES legyőzéséhez elegendő volt ennyi, mint amit itt kaptunk.

Mindent egybevetve, ha ezt a filmet is leszűkítik (kb.) kétórásra, azt mondom, hogy egy feszült és kimagasló horrort kaphattunk volna. Így sajnos a túlnyomó részében azt éreztem, mint a Másnaposok 2-nél. Más köntösben van ugyan, de teljesen megegyezik az első részével…

horror

A Vesztesek Klubja tisztában van vele, hogy hiába sikerült legyűrniük a hátborzongató Pennywise bohócot, az ördögi lényt nem lehet megsemmisíteni. A klub tagjai időközben... több»

2