2021.08.27 23:58 Interfectorem Sabnock Olvasottság: 216x
1

Az év meglepetése

Ciaran Foy eddig nem sokat tett le az asztalra. A Sinister 2-vel, és a Bly-udvarház szelleme című filmjeivel (vagy éppen sorozat) engem nem tudott megvenni. Most viszont csinált egy minden szempontból jó kis mozit. Összeszedett egy pár jó színészt és egy remek stábot. Ráadásként egy kifejezetten jó helyszínt. A forgatókönyv is nagyon ütősre sikerült, így nem is lehetett más a vége, csak egy kifejezetten jó és élvezhető film. Nagyon tetszett végig a zene, és ez Bear McCrearynek köszönhető. Nem is nagyon szeretném spoilerezni az alkotást, de egy pár dicsérő szót hadd mondjak, nehogy valami bennem maradjon.

Eli (Charlie Shotwell) zseniális, ahogy az elején hozza a kissé esetlen, ijedős, aztán a rémült, de lázadó, és a végén a megtisztult és öntudatra ébredt fiatalembert. A karakter ilyetén bemutatásához kell egyfajta tehetség, ami a srácban benne van, remélem, látjuk még szerepelni filmben. Dr. Isabelle Horn (Lili Taylor), na ő már egy Elit kategória, hiszen számtalan filmben láthattuk már mindenféle szerepben, mint például a Menekülés a Pokolból, Váltságdíj, Az átok, Az első szexikon, Démonok között, Bőrpofa. Ezek után az elvárás, hogy tökéletesen hozza a nővért (orvost), aki titkos szektájában a gonoszt üldözi. Teljesen hihetően hozza a karaktert, ő is olyan személyiség, akinek szinte minden szerep jól áll.

Az év meglepetése

Eli anyja, Rose (Kelly Reilly) is nagyon jó választás volt a fiát imádó szülő szerepére. Hiába no, ő is egy sokoldalú és rutinus színész olyan szerepekkel a háta mögött, mint a Holttestek, Büszkeség és balítélet, Eden Lake - Gyilkos kilátások, Sherlock Holmes, Kálvária, Britannia. Már így, ketten is garantálnak egy jó mozit, plusz itt most a mellékszereplők is kifejezetten jól teljesítettek, egy kivétellel. Legalábbis nekem Paul (Max Martini ) kissé mesterkélt, egysíkú és unalmas volt, nem illett bele a nagy egészbe.

Nagyon jól és okosan felépített sztorit láthatunk, ami azért a végére szerintem mindenkit ledöbbentett. Jól megkomponált képek, a digitális technika tökéletes beépítése a filmbe, itt teljesen természetesnek tűnik, valahogy azt éreztem, itt a történet igényli is. Tessék, itt a követendő példa egy jó film elkészítésére. Nem kell hozzá más, csak egy szuper forgatókönyv, egy jó operatőr, jó háttérmunka, a filmhez passzoló zene és a munkájukat komolyan vevő színészek. Na tessék! Látszik, hogy öregszem. Kell egy rendező is. Persze, mert akkor valaki elfoglalja a direktor székét, és abból csak a sértődés van. Oké, csak ennyi részemről, és Elindultam aludni, már így is többet beszéltem (írtam), mint kellett volna. Ja, a filmet nézzétek meg! Négy csillag a filmnek, egy az ördögi kis srácnak. Csao...

63 Eli  (2018)

horror

Egy fiatal srác végre valahára megfelelő ellátásban részesül, amely során megpróbálják kezelni gyenge immunrendszerét. Rövidesen azonban kénytelen belátni, hogy az... több»

1