2025.05.15 23:09 Ahoj poplacsek Olvasottság: <100x
5

6/10 nem tökéletes, de szórakoztató

3 és 4 csillag közt ingadoztam, végül abban maradtam magammal, hogy a jobb értékelést nem adhatom oda a film kétségtelen szórakoztató értéke ellenére se, ezt lejjebb megindoklom.

Az első résszel már nem tudom összehasonlítani, mert azt már olyan régen láttam, hogy nem emlékszem, milyen volt. De Ben Affleck jól játssza az autista, de a maga módján zseni akcióhőst, Jon Bernthal meg remekül adja elő az érző szívű vadembert. J. K. Simmonst pedig talán eddigi élete legrövidebb filmszerepét mutatja be.

6/10 nem tökéletes, de szórakoztató

Ami miatt marad a 3 csillag, az a sok hülyeség:

1. Az még OK, hogy valami titkos, kiskorúakból álló hackerközösség segíti a nyomozást, ám legyen.

2. Egy számítógépről az ilyen ügyes hacker gyerekeknek nem úgy kell ám megszerezni egy fotót, hogy remote desktop vezérlési módban átlapozzák az illető fényképgalériáját, amíg elterelik a figyelmét, és így nem látja, hogy a fotókat lapozgatja egy távoli felhasználó a képernyőn. Ja, aztán a hacker elímélezi magának a megtalált fotót. Ez szürreálisan béna jelenet volt.

3. Ha valakit meg akar ölni vagy öletni a főgonosz, akkor azzal nem kell addig várni, amíg sikerül a leendő áldozatot elhurcolni a majdani sírgödréhez, azt meg lehet ölni ott, ahol épp adódik a dolog, utána legalább könnyebb szállítani a holttestet, és közben nem tud megérkezni és közbeavatkozni a megmentő.

4. Annyi a termékelhelyezés, mint a Futni mentem című filmben. Megtudjuk, hogy melyik noteszba érdemes jegyzetelni, megtudjuk, hogy a Costco új irodai foteljeinek háttámasztása kiváló, azt, hogy milyen lakókocsit kell használni, annyi mindent megtudunk, ami a sikeres amerikai élethez kell, hogy szinte már sajnálom, hogy nem ott, hanem Magyarországon élek, és így kárba vész a sok információ itt, ahol nincs pl. Costco.

5. Ha utazó bérgyilkos vagy, akinek nincsenek hozzátartozói, nem tarthatsz kutyát. Ha a bátyád meggyőz, hogy ez esetben legyen inkább macskád, akkor amikor néhány órája fogadtál örökbe egy macskát, nem dönthetsz úgy, hogy a bátyáddal fogsz lakókocsiban élni, ide-oda utazva, mert akkor megpattan az új macska. De mondjuk ez volt az egyik legkisebb hülyeség.

Kár a sok bénaságért, mert különben a film jó tempójú és szórakoztató, de tényleg. Ok, mondjuk a vége kissé lehanyatlott azért, de az első háromnegyede kifejezetten rendben lett volna.

akció | dráma | krimi | thriller

Christian Wolffot Marybeth Medina pénzügyminisztériumi ügynök hozza elő rejtekhelyéről, miután egy hozzájuk közel álló személyt ismeretlen bérgyilkosok megölnek. A... több»

5