2019.05.05 17:04 Berto49 Olvasottság: 384x
0

Sokkal jobb filmeket kívánok!

Véleményem szerint elég szomorú, hogy ez a film kapta a közönségdíjat az idei Magyar Filmhéten. Jelzi a magyar filmesek ötlettelenségét, meg azt is, hogy a közönség mennyire ki van éhezve egy igazán jó vígjátékra, bár a megnézése után az éhség még erősebb lett. Azt nem tudom, mennyire van köze a mai magyar valósághoz, hiszen a nagy része egy luxuslakásban játszódik, az asztalra kitett mobilok (természetesen mindegyik csúcsmodell!) hívásai, üzenetei révén mindegyik szereplőről kisebb-nagyobb titkok derülnek ki. Igen, a magyarok többsége ilyen körülmények között szilveszterezik és várja a remélhetőleg boldogabb új évet.

Lehet, hogy mivel vidéken élek, nem járok pesti színházakba, de számomra mindegyik szereplő ismeretlen volt. Szépen, ordító szarvashiba nélkül ledarálták a szövegkönyv rájuk eső részét, természetesen(?) a szöveg érthetőségével sajnos már a magyar filmekben megszokott(!) súlyos gondok voltak, jó alakításokról kár is lenne beszélni. Szereposztási tévedés volt Döme szerepét a számomra legellenszenvesebb, buffo kinézetű Elek Ferencre osztani, ezzel csak ráerősítettek a másságot társadalmi szinten máig is érezhetően elutasító tendenciára. Valóban ez volt az alkotók szándéka?

Sokkal jobb filmeket kívánok!

Vígjátéknak reklámozták, de nálam egyetlen kényszeredett mosolyt sem sikerült elérni. Jogos elvárás lenne Goda Krisztinától egy sokkal nívósabb alkotás. Az nem érv, hogy nem volt elég költségvetés, mert akkor addig várok, amíg annyi összejön, hogy maradéktalanul meg tudjam valósítani a terveimet. Így csak egy nagyon könnyen feledhető átirata született egy olasz, világsikert elért filmnek.

78 BÚÉK  (2018)

dráma | vígjáték

A szilveszteri éjszaka különleges éjszaka: bármi megtörténhet, ahogy az ellenkezője is, akár jó, akár rossz dologra számítunk - akár egy teljesen átlagos estére. Egy pár... több»

0