Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
Filmadatlap
 
15
Szereplők
29
Vélemények
65
Képek
8
Videók
BÚÉK
Lengyel Tamás
Lengyel Tamás
Törőcsik Franciska
Törőcsik Franciska
Goda Krisztina
Lengyel Tamás
Geszti Péter
Goda Krisztina
Geszti Péter
Geszti Péter
Geszti Péter
Geszti Péter
Geszti Péter
Geszti Péter
Andrew G. Vajna
 
szucszoli   2020. 02. 17.

legújabb vélemény

Valahol kilóg a lóláb...

Ezt a filmet másodszori nekifutásra sem sikerült végignézni, mert fájdalmasan hamis és mesterkélt. Talán lehet, hogy nem egy olyan forgatókönyvíróra kellett volna rábízni az olasz eredeti átültetését, aki olyan zseniális alkotásokkal örvendeztette meg a nagyközönséget, mint a Barátok közt, a Pappa Pia és a Valami Amerika 1,2,3. De fejtsük ki ezt bővebben! Leginkább az vele a probléma, hogy magában hordozza azokat a rossz stílusjegyeket, amik a modern magyar filmeket terhelik hosszú évek óta. Már eleve az végtelenül zavaró megoldás, hogy minden női szerepben (leszámítva a rozzant anyóst) irritálóan tökéletes testű, tökéletes kinézetű nők szerepelnek, kezdve a 6 éves kislányoktól a 40-es nőig... több»

 
MP170506   2018. 12. 22.

Nagyon jó film lett. Kiváló a humora és remek színészek játszanak benne. És végre egy magyar film, aminek nagyon jó mondanivalója, tanulsága van, bemutatja a keserű valóságot: titkok, hűtlenség, előítélet és telefon...


 
indingo   2018. 12. 14.

Én tudtam rajta jókat nevetni és kikapcsolt. A története nem rossz, még akkor sem hogyha nem saját ötlet.

 
ArpiHajdu és Réci   2019. 01. 06.

A magyaroktól sem teljesen idegen a titkolózás

Paolo Genovese igen magasra tette a lécet pofon egyszerű, de annál eredetibb alapötlettel rendelkező filmjével, a Teljesen idegenekkel. S hát igen, akár szánalmasnak is nevezhetnénk azt, hogy az olaszok után megannyi nemzet szeretne magáénak tudni egy saját filmet ugyanebben a témában. Hogy ez miből is eredhet? Hát abból, hogy a Teljesen idegenek rendkívül aktuális viszonyokat mutat be, a telefonunkkal való kapcsolatunkat, ami minden piszkos titkunkat tud, bizony még azokat is, amiket sem a családunk, sem a barátaink előtt nem vagyunk hajlandóak felfedni. A magyarok is beálltak a sorba, adtak neki egy aktuális ünnepi ízt, a szilveszteri bódulatot, ami persze totálisan mellékes a történet sze... több»

 
dailyfilmsan   2019. 07. 08.

Egy légtérben játszódó magyar film rég nyűgözött le ennyire meg úgy alapjáraton magyar film. Igaz az ötlet koppintás már más megfilmesítette ugyan ezt, de a kivitelezés azért nekem bejött. Igaz azzal nem árulok el sokat hogy a téli hangulatot nem sikerült megteremteniük tekintve hogy a film címe BÚÉK. A vacogások a béna "havazás" nem jött be filmnek. Azon kívül a többibe nem lehet belekötni csak egy kicsit a színészi játékba a csapat fele nagyon jó a másik fele meg gyengécske volt. Kiegyenlített viszonyok mellett én azt tudom mondani elég nézhető, ha magyar filmre vágyik az ember akár többször is megnézhető.

 
A szereplőgárda játéka profi, a karaktereket nagyon jól hozzák, mintha csak rájuk írták volna a szerepeket. A BUÉK nyelvezete is olyan, mintha egy valódi baráti társaság életének egy szakaszába nyernénk bepillantást. több»
 
2018-ban elég értelmetlen dolog arról vitatkozni, hogy van-e értelme remake-et készíteni bármiből is. Beszéljünk inkább arról, milyen lett a végeredmény! több»
 
A BÚÉK összességében nagyon jól sikerült magyar film. Pörgős, vicces, néha kikacsint a magyar nézőre és a forgatókönyvíró Divinyi Réka ügyesen alakította az ismertet kicsit ismeretlenné, fenntartva azon nézők érdeklődését is, akik látták az olasz alkotást. több»

A film 377 574 826 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 159 920 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A két hónapos forgatást egy egy hónapig tartó próbafolyamat előzte meg, így a színészek már be tudták próbálni a díszletben a jeleneteket, élesben pedig már rutinból ment nekik.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A forgatás két hónapon át tartott (április-május), a forgatásokat pedig hajnali 5-kor kezdték, s ebédszünet nélkül 10-12 órán keresztül is dolgozott a stáb. Erre azért volt szükség, mert a színészeknek este már a színházban is helyt kellett állniuk.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A Teljesen idegenek 2016-os megjelenése után egy évvel a spanyolok, 2018-ban pedig a franciák és a magyarok is elkészítették a saját filmváltozatukat.

(ArpiHajdu és Réci)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.