Volt szerencsém premier előtt megnézni ezt a filmet, ami nem csak az elmúlt évek legjobb magyar animációs filmje, de talán mozgóképes alkotása is. A Macskafogó óta nem láttam ilyen kidolgozott történetet, jó poénokat és látványos akciót magyar rajzfilmben, de a Ruben Brandt ezeknél még többet is ad. Folyamatos easter-egg és utalás halmazával a műkedvelők számára nem csak kellemes kikapcsolódás,de akár kihívás is lehet, hisz néhány jól látható mellett rengeteg elrejtett, a részletekbe vesző utalás is van a filmben. Az animáció bármennyire is furcsa elsőre, rövid idő után hozzászokik a szemünk és film egy igazi összművészeti alkotássá válik- zene, animáció, történet stb.
Hozzátenném, hogy bármennyire is azt mondták, hogy a Ruben Brand gyerekeknek is való, véleményem szerint az egyes álomképek kifejezetten félelmetesek és nyomasztóak ( SPOILER: Főleg a nyitó jelenet Velazquez "Udvarhölgyével és Duveneck "Fütyülő fiújával") SPOILER VÉGE
Dramaturgiai szempontból is rendben van a film, remekül van felépítve a történet, minden koherensen kapcsolódik mindenhez. Ezen kívül pedig ritka jó krimi, a magyar filmpalettán kevés az ilyen.
Tényleg ajánlani tudom, de gyerekeknek nem feltétlenül.
Volt szerencsém premier előtt megnézni ezt a filmet, ami nem csak az elmúlt évek legjobb magyar animációs filmje, de talán mozgóképes alkotása is. A Macskafogó óta nem láttam ilyen kidolgozott történetet, jó poénokat és látványos akciót magyar rajzfilmben, de a Ruben Brandt ezeknél még többet is ad. Folyamatos easter-egg és utalás halmazával a műkedvelők számára nem csak kellemes kikapcsolódás,de akár kihívás is lehet, hisz néhány jól látható mellett rengeteg elrejtett, a részletekbe vesző utalás is van a filmben. Az animáció bármennyire is furcsa elsőre, rövid idő után hozzászokik a szemünk és film egy igazi összművészeti alkotássá válik- zene, animáció, történet stb. Hozzátenném, hogy bármennyire is azt mondták, hogy a Ruben Brand gyerekeknek is való, véleményem szerint az egyes álomképek kifejezetten félelmetesek és nyomasztóak ( SPOILER: Főleg a nyitó jelenet Velazquez "Udvarhölgyével és Duveneck "Fütyülő fiújával") SPOILER VÉGE Dramaturgiai szempontból is rendben van a film, remekül van felépítve a történet, minden koherensen kapcsolódik mindenhez. Ezen kívül pedig ritka jó krimi, a magyar filmpalettán kevés az ilyen. Tényleg ajánlani tudom, de gyerekeknek nem feltétlenül.