2021.11.15 16:02 BaloghBogi42 Olvasottság: <100x
1

Különösen veszélyes = különösen szexi

Mi szükség van szenzációhajhász címre, ha a színészgárdádba sorolhatsz olyan nagykutyákat, mint The Rock, Ryan Reynolds és Gal Gadot?!

Ha önmagában a cím, a történetszál vagy The Rock zsánere, az akcióvígjáték filmtípus nem keltette fel az érdeklődésedet, ezek a nevek már önmagukban is, nemhogy együtt, biztosan.

Különösen veszélyes = különösen szexi

A sztori szinte semmi újat nem tud felmutatni, ugyanazt a jól bevált taktikát és irányzatot alkalmazza, amivel elődjei is akkora sikereket értek már el. Pár bűnöző fel akarja kutatni a gondosan elrejtett kincset, amiben a zsaruk és az FBI-ügynökök próbálják őket megakadályozni, mígnem egyikük át nem áll a rablók oldalára.

Azonban egy valamivel mégis elrugaszkodik ez a bő két óra a sablonok által felállított határvonalaktól, hiszen betekintést nyerhetünk a karakterek pszichológiai háttértörténetébe és válaszokat kapunk a cselekedeteik által kiváltott miértekre. Hiszen ki gondolná, hogy létezik olyan kegyetlen "édes"apa, aki nem hajlandó szóba állni egy éven keresztül a saját gyermekével, valami olyan miatt, amit el sem követett?! Elképesztő, mekkora törést tudnak hagyni az ilyen gyermekkori traumák az emberekben és le tudják téríteni őket a nekik kijelölt, törvényes útvonalról.

A film legironikusabb momentuma azonban az a pillanat volt, mikor fény derült rá, hogy egy tolvaj, akinek zsaru volt az apja, összeáll egy kopóval, akinek svindler volt a felmenője. Ez a párhuzam - mégis egyben ellentétpár - pecsételi meg a két főszereplő sorsát és végzetét, adva nekik egy pikáns, rendkívül humoros és csavaros körítést. Elvégre a különösen veszélyes mikor nem jelentette a különösen szexit is?!

akció | kaland | krimi | thriller | vígjáték

Az Interpol világméretű hajszát hirdet a legkeresettebb tolvaj elfogására. Azonban amikor egy vakmerő rablás összehozza az FBI legjobb profilozóját és két rivális bűnözőt,... több»

1