2019.06.27 15:50 L.Regina Olvasottság: <100x
1

Annabelle házibulija

Manapság nagy népszerűségnek örvendenek a különböző filmes univerzumok, így a 2013-as Démonok között sikerét követően meg is született a Démonok Között Univerzum. Ennek a legújabb állomása az Annabelle 3, és az első két rész után a történet ismét Warrenékről szól. Ám ezúttal nem a házaspáré a főszerep, hanem a lányuké, Judy-é.

Ed és Lorraine elutaznak, és egy bébiszitterre (Mary Ellen) bízzák a lányukat, akinek az egyik barátnője (Daniela) is átmegy segíteni. A probléma ott kezdődik, hogy Daniela azzal a titkos céllal megy a házhoz, hogy Warrenék pincéjében (ahol a démonok által kísértett tárgyakat tartják) a nemrég elhunyt apjával kommunikáljon, és eközben kiengedi Annabelle-t a vitrinből, ahová bezárták. Ennek következtében elszabadul a gonosz a házban, és Annabelle mellett egy rakás másik démon is a szereplők életére tör.

Annabelle házibulija

Azt kell, hogy mondjam, az ijesztgetés ezúttal is mesteri szinten zajlik. Remek a hangulatteremtés, a csodás kamera mozgás és az operatőri munka miatt lesz igazán hátborzongató a démonok megjelenése. Külön jó, hogy nem tömték tele a filmet "jump scare"-ekkel, és az a pár, ami van, remekül van felvezetve és jól működik. A démonok közül a Menyasszony és a Révész jeleneti voltak a legemlékezetesebbek és a legparásabbak. A jövőben könnyen el tudnék képzelni egy külön filmet a Révésszel a főszerepben.

Amit különösnek találtam ebben filmben, az az, hogy helyenként a humort használták arra, hogy oldják a feszültséget. A vicces jelenetek és poénok legtöbbje Bobhoz volt köthető (akiről csak annyit kell tudni, hogy ő Mary Ellen udvarlója), akinek ezen kívül nem is volt funkciója a filmben. Ez a módszer szerintem egy ideig működött, volt egy kis ijesztgetés, megjelent Bob, történt valami vicces, aztán újra ijesztgetés. Egyedül a film végén éreztem a poénkodást kicsit soknak. Megvolt a finálé, ami szerintem pazarul sikerült, még a lélegzetem is visszafojtottam közben, nagy volt a feszültség, de végül is sikerült, győztek. És ekkor hirtelen megint megjelenik Bob, és elviccelik az egészet. Szerintem túl gyors volt itt a váltás a komor és a laza hangulat között.

Szerintem a Démonok között filmek színvonalát ez a film sem éri el, de ettől függetlenül a minőségibb horrorok táborát erősíti. Az első Annabelle filmnél jobb, a másodikkal nagyjából egy szinten van.

65 Annabelle 3  (2019)

horror | misztikus | thriller

Ed és Lorraine Warren spirituális életútja során rengeteg ereklyét gyűjtött, mind a gonosszal van fertőzve. Ezek közül a legádázabb a hírhedt Annabelle baba. Véres... több»

1