2022.08.09 22:03 Interfectorem Sabnock Olvasottság: 175x
2

Ez már döfi!

Japán zombi horror-vígjáték?

Igen, tessék elképzelni!

Ez már döfi!

Régóta szemezgettem ezzel a 2017-es japán horror-vígjátékkal, csupa jót lehetett hallani róla, de valahogy eddig mindig kimaradt. Most nagy nehezen végre sort kerítettem rá, és cseppet sem bántam meg. Sőt, ezen írás is azért készült, hogy minél több emberhez jusson el ez az őrületes és elmebeteg gyöngyszem.

Hölgyeim és uraim, íme a legfurcsább és legkülönlegesebb zombi film, amit láttam!

Egyszerűen kihagyhatatlan!

Higurashi (Takayuki Hamatsu) épp egy bénácska zombis horrort rendez, nagyon szeretné, ha minden ízében színvonalas produkció készülne. A gondok akkor kezdődnek, amikor a forgatáson feltűnik néhány igazi, hamisítatlan élőhalott, és elkezdik mészárolni a stábtagokat.

A sztori elsőre teljesen sablonosnak hat, de higgyétek el, nagyon nem az. Pokoli nehéz róla úgy beszélni, hogy semmit ne áruljunk el a sztoriból.

Márpedig, ha előre lelövik a poénokat, az jelentősen rontja az élményt, így azt tanácsolom mindenkinek, hogy ne nézzen se előzetest, se semmilyen kedvcsinálót, bízzon a hagyományos felfedezés örömében. Persze, a One Cut of the Dead így sem könnyű menet.

Borzasztóan lerí róla a japán stílus, ami sokakat el fog riasztani, plusz az első fél óra igen embert próbáló, idegőrlő menet.

Szó sincs róla, hogy unalmas lenne, egyből belevágunk a forgatásba, hamar elfolyik egy kád vér, amit nem mellesleg vágatlanul prezentálnak, szimplán fogalmunk sincs róla, hogy ez az elmebeteg kaland mégis mi akar lenni.

Röhejesebbnél röhejesebb jelenetek váltják egymást, melyek hatására egyszerre éreztem magam végtelenül kínosan és csapkodtam a térdem a röhögéstől.

Van itt idióta karate mozdulatokkal közlekedő zombi, percekig folyamatosan sikoltozó lány, megszállott, elmebeteg rendező (a folyamatos "eksonözése" a kedvencem) és így tovább.

Kell hozzá toleranciaszint és ingerküszöb, de aki elkezdi a filmet, ne kapcsolja ki 20-25 perc után, még ha azt is hiszi, hogy ez valami bődületesen nagy gagyi hulladék. Valóban kicsit (nem is kicsit) az, de bő fél óra elteltével érkezik a váltás, ami hiába nem a legegyedibb formulát veszi elő, annyira kreatívan helyezi új aspektusba a látottakat, hogy megemelem a nemlétező kalapom.

Minden értelmet nyer és remek élmény másfajta szemszögből látni a történéseket.

Nem is szeretnék többet elárulni, akit érdekel, fedezze fel magának, adjon neki egy esélyt, mert ilyet filmet nem minden nap lát, azt garantálom!

Az első harmad alapján még legvadabb álmomban sem gondoltam volna, hogy végül tetszeni fog, mégis így lett, ennek nagyon örülök!

Sokszínű, változatos és rettenetesen ötletes darab a One Cut of the Dead, ami egyszerre képes ostoba és gagyi hatást kelteni, valamint egy jól felépített sztorit tálalni, úgy hogy néha az állunk leesik.

A slusszpoént nem egy sokkoló csavar szolgáltatja, inkább a zseniálisan kivitelezett kreativitásban rejlő lehetőségek kiaknázása. A legjobban mégis az tetszett benne, hogy ezzel a köntössel a filmkészítés előtt tisztelegnek az alkotók, én pedig azt mindig nagyon tudom díjazni, és értékelni!

Különleges élmény, az ínyencek imádni fogják, én speciel végig vigyorogtam, ami azért bevallom, nálam elég ritka!

Így kell teljesen újat és meghökkentőt mutatni egy viszonylag kötött zsánerben!

Kedvenc fotelem csak úgy rázkódott alattam.

Le a kalappal a készítők előtt!

horror | vígjáték

Nagyot fordul a világ egy tehetségtelen rendezővel és csapatával, mikor zombi-filmjük forgatása közben igazi zombik támadnak rájuk. több»

2