2021.01.29 15:03 Norbert93 Olvasottság: 424x
1

San Francisco bandái/Volt egyszer egy San Francisco

Ritka az a sorozat, ami kinövi magát, márpedig a Bruce Lee írásain alapuló sorozat sokkal többet rejt magában, mint ami első nézésre látszik. Az eleinte csihi-puhi ázsiai akciófilmként induló cselekmény (ami az 1. évad közepére ellaposodik) csak előkészíti a talajt olyan eseményeknek és cselszövéseknek, amik inkább jellemzők egy komplikáltabb, jól megírt sorozatra, tehát semmiképpen sem azt a szintet hozza, mint amit várnánk tőle. A cselszövések mellett persze jut idő jól megkoreografált harcjelenetekre, ami, úgy gondolom, a mozgalmas cselekmény mellett a lételeme kell, hogy legyen egy Bruce Lee sorozatnak.

A karakterek (az ázsiai akciófilmek java részétől eltérően) kidolgozott, motivációval rendelkező, komplett, jól megírt figurák, félredobva a fekete-fehér, jó-rossz archetípusokat. A második évad még inkább kibontja ezeket a karaktereket, a felgyülemlett feszültséget pedig egy korhű akciófilmhez méltón kiengedi az évadzáróra. A második évadon sokkal inkább látszik már, hogy jobban ráhangolódtak a cselekményre és karakterekre, és igyekeztek túllépni a távol-keleti filmek skatulyáján, ami örömömre sikerült is.

San Francisco bandái/Volt egyszer egy San Francisco

A Harcos egyike azon kevéssé ismert sorozatoknak, amik elindultak azon az úton, hogy évadról évadra kinövik saját magukat, és túlmutatnak azon, amit az ember elvárna tőlük. Éppenséggel emiatt kapta tőlem a San Francisco bandái alcímet, hiszen a második évadra jelentősen levetkőzte a Harcos toposzát, immáron túl komplikált lett ahhoz, hogy egy egyszerű kínai negyedre leszűkített akciófilm legyen.

83 Harcos  (2019)

akció | dráma | krimi | történelmi

Egy fiatal harcművész érkezik San Franciscóba Kínából a polgárháború után, és rögtön a kínai negyed Ton háborújában találja magát.  több»

1