2021.08.07 23:35 Sachiko Olvasottság: 414x
1

Valami több, mint film...

Már a címe megragadta a figyelmemet. Persze nem a magyar fordítás, mert az enyhén szólva is pocsék. A verseny művészete esőben. Szerintem fantasztikus. Mikor művészetről beszélünk, valami megfoghatatlanról beszélünk. Valamiről, ami több, mint amit látunk, több, mint amit a szem és az agy látóközpontja együttesen értelmezni tud. A művészet az valami, amit érezni lehet csupán, teljességgel érteni nem. Goethe szerint "a művészet a kimondhatatlan tolmácsa".

Igen, valahogy én is így érzek ezzel a filmmel kapcsolatosan. Nincsenek azok a szavak, melyek helyesen le tudnák írni azt, amit éreztem az alatt a röpke két óra alatt. Fantasztikus... Gyönyörű... Megható... Elgondolkodtató... Tanulságos... Ösztönző... Ezek mindegyikével lehet illetni a filmet, és mégis valami hiányzik. Ez így nem teljes. Nem. Mert ezt át kell élni. Meg kell tapasztalni. Hallani kell a szavakat, látni kell a karakterek játékát, érezni a gondolatok áramlását.

Valami több, mint film...

Ajánlani, igen, azt tudom. Ajánlom ezt a művet azoknak, akik szeretik a szép történetvezetést, az események egymásután történő, helyenként lassú kibontakozását, azoknak, akik nemcsak szórakozás céljából néznek filmet, hanem a mögöttes tartalomra is figyelnek, azoknak, akik szeretik a szépet, az igazat, ugyanakkor tisztában vannak a valósággal, és szembesülni tudnak annak minden velejárójával.

Családi filmnek elsőosztályú, igazán jó hangulatot teremt a házban, és azt hiszem, még azokat is képes meglágyítani, akik közömbösen néznek még egy szeretnivaló, ápolt, jó kiállású négylábúra is, amit a köztudatban az ember legjobb barátjának neveznek. Ez film volt. És nem is akármilyen.

83 Ebgondolat  (2019)

dráma | romantikus | sportfilm | vígjáték

A kutyarajongók családtagként tekintenek kedvencükre, meggyőződésük, hogy a kutya megérti a körülötte zajló folyamatokat, érti az emberi beszédet, van saját véleménye és... több»

1