2023.06.02 15:11 Timon Olvasottság: <100x
1

Csodák ma is léteznek

Engem bizony nagyon meglepett ez a film. Főleg, hogy ilyen merész témába vágott bele. Ezt ugyan megszokhattuk a Pixartól, de ezzel egy új szintre léptek. Na meg mennyire elgondolkodtató az egész sztorija: mit meg nem tesznek azért, hogy elhunyt édesapjukat csak egy napig viszontláthassák! Játsszunk el egy pillanatra ezzel a gondolattal: ha nekünk lehetőségünk nyílna találkozni egy elhunyt ősünkkel, mi mindent tennénk meg érte, hogy sikerüljön?

Szóval itt nem a film vége volt az egyedüli lényeg, hanem az odavezető út. Ez az élet példázata is lehetne, bizonyos értelemben. Amikor kitűzünk egy nemes célt magunk elé, nem tudjuk anélkül elérni, hogy közben sok kihíváson mennénk keresztül, mert azok nélkül nem tudnánk fejlődni, tapasztaltabbakká válni. És ebben pontosan ezt láthattuk, amin keresztül ment a két testvér. Gyakorlatilag össze voltak zárva az út alatt, egymásra voltak utalva, és megtanulták egymást jobban megérteni, elfogadni. Nem csak egy nagy akadály volt előttük, és erre a legjobb példa az, amikor a barlangból kiérve a suli előtt kötöttek ki – itt jött a türelem próbája. Aztán a főnix, ami tulajdonképpen amolyan önépítős volt, de irtó jól nézett ki, nagyon állat volt. És persze a csata is nagyon ütős volt.

Csodák ma is léteznek

Aztán a rövid találkozó az apjukkal – talán az volt a film legérzelmesebb pillanata, és ami azután jött. Az egész útjuk pedig csak úgy kezdődhetett el, hogy hittek a csodákban, főleg a nagyobbik testvér. Erkölcsi tanulsága a filmnek: hinni kell a csodákban a való életben is, és tenni érte. Talán ez utóbbi olyan, amit sokszor hallunk, de színigaz. 10/10

85 Előre  (2020)

animáció | családi | fantasy | kaland | vígjáték

Egy világban, melyet egykor belengett a varázslat, két tizenéves elf fivér, Ian és Barley Lightfoot egy különleges ajándékra bukkannak apjuktól, aki még Ian születése előtt... több»

1