Közösség

Vélemény:

94 Csernobil

(2019)

Csernobil

Kittikee   2025.04.28 22:44
1

Emlékszem, 6 évvel ezelőtt láttam legelőször még online, nem a legjobb minőségben, de nem érdekelt, mert olyan szinten profin lett megcsinálva ez a minisorozat (5 epizód), hogy nem lehetett abbahagyni. Évente egyszer biztosan újranézem (ahogyan ma is elővettem), és minden alkalommal valahogy mégis mindig az újdonság hatását kelti, úgy végig izgulom, mintha még nem láttam volna... Legfőképp ez az a történet immár majd 40 éve, ami még mindig lázba hozza a világot az igazság végett. Jó pár feldolgozás jelent meg a hosszú évek alatt, de ez az HBO alkotás mind közül a legjobb, leghitelesebb. Félelmet keltő hangaláfestés, a korhű képi valóság megalkotása, a színészi szereplők tökéletes kiválasztása a valós személyek megtestesítőjeként. "Szépen" van felépítve a cselekményszál, a katasztrófától egészen a tárgyalásig. Minden fontosabb tényező, történés tökéletesen van kibontva, részekre osztva. Mocskos, megfélemlítő, zsaroló, eltussoló korszak, emberek (akik Istent játszottak) jellemezték a CCCP ezen korszakát... Ebből kiindulva a sorozat nézése alatt az ember keze nem egyszer ökölbe szorul a látottak, hallottak miatt. Ez pont egy olyan feledhetetlen történet, mint akár az első atombomba (Manhattan-terv), mindkettő "hatalmasat" szólt...