2021.08.18 13:03 Eastern79 Olvasottság: 210x
2

Zseniális akcióbalett

Navot Papushado rendező nevét érdemes lesz megjegyezni, mert olyan stílusos akcióorgiát álmodott vászonra, mintha Quentin Tarantino találkozott volna Timur Bekmambetovval és John Woo-val. Tele van olyan vizuális ötletekkel, amelyek néha önmagukban beszédesebbek, mint akár egy teljes jelenet, vagy pedig éppen ellenkezőleg: finom humorral oldják a feszültséget.

Egész végig egyszerűen fantasztikus a hangulata az olyan pazar beállítások miatt, mint például amikor az autóban ülő anya érzelmeit a szélvédőn lefolyó esőcsepp árnyéka fejezi ki, hiszen az könnyként kúszik végig a nő arcán. De említhetném azt is, amikor egy vámpírmaszkos rosszfiút ironikusan éppen egy fakaróval, vagyis egy felmosó kettétört nyelével szúrnak szíven. Nem finomkodik, az akciók brutálisak, véresek, kegyetlenek és elképesztően kreatívak.

Zseniális akcióbalett

Többek közt megtudhatjuk azt is, hogy akkor sincs veszve semmi, ha éppen átmenetileg lebénulnak az ember lányának a karjai, miközben bérgyilkosok próbálják eltenni láb alól. Néhol meglepően vicces, de alapvetően egy rendkívül egyedi hangulatú és stílusos mozival van dolgunk.

Sam (Karen Gillan) gyerekként kerül Nathan (Paul Giamatti) szárnyai alá, miután bérgyilkos édesanyja, Scarlet (Lena Headey) kénytelen elhagyni a biztonsága érdekében. 15 évvel később a lány is az anyja nyomdokaiba lépve éli az életét, azonban egy megbízás során véletlen elteszi láb alól munkaadói, A Cég nagykutyái egyikének a fiát, ami után maga is célponttá válik.

Miközben próbálja rendbe hozni a hibát, egy nyolc és háromnegyed éves kislányt, Emilyt (Chloe Coleman) is megment a biztos haláltól. A kislány miatt az anyja régi barátaihoz fordul segítségért és új fegyverekért. Madeleine (Carla Gugino), Florence (Michelle Yeoh) és Anna May (Angela Bassett) először fenntartásokkal fogadják a lány, majd később az anyja felbukkanását, később azonban melléjük állnak, hogy leszámoljanak a rosszfiúkkal.

Tényleg semmihez sem hasonlítható igazán. A látványvilága és a fényképezés miatt olyan, mint egy képregényfilm, a történet a kémfilmeket idézi, miközben az akciók őrültebbek és eszementebbek, mint valaha, ráadásul ütős kis soundtracket sikerült összeválogatniuk zenei aláfestésként. Meghökkentő, izgalmas, látványos, pörgős kaland, igazi mestermű.

akció | kaland | thriller

Sam alig 12 éves, amikor bérgyilkosként dolgozó édesanyja, Scarlet magára hagyja őt. Samet az anyjának munkát adó szervezet neveli fel, így nem kérdés, hogy a lányból is profi... több»

2