2022.10.20 16:39 BRANTON Olvasottság: <100x
0

Itt mindenki hülye? Itt? Mindenki!

A kritika nem pusztán poénból kapta tőlem ezt a címet, hanem tényleg így érzek a filmmel kapcsolatosan. Carpenter alapfilmje után 40 évvel később készített David Gordon Green és csapata egy nagyszerű 45 percet, majd egy széthulló, de helyenként még élvezhető 1 órát, ez volt a Halloween (2018). 2021-ben a koronavírus miatt csúszva ugyan, de megérkezett a folytatás. Kíváncsi voltam, hogy mégis mit kezdenek az előző rész végén történt eseményekkel, hol és miként veszi fel a fonalat a folytatás.

Vártam tudniillik egy kis feszültséget, szórakoztatást, kreativitást, jó karaktereket, de szinte egyiket sem kaptam, bánatomra. Ott követi el a legnagyobb hibát a film, hogy rendkívül buta, életképtelen, idióta karaktereket írtak bele. Persze, jöhetne a kérdés, hogy mit vár az ember egy slashertől. Nos, fentebb leírtam, de mégsem kaptam meg.

Itt mindenki hülye? Itt? Mindenki!

Ezen felül a film pörög, de hiába. Nincs tét, tudjuk, hogy Myersnek pár másodperc megölnie valakit. A film belefullad saját tétnélküliségébe, ezáltal hiába pörög mint a motoregér, de vontatott, unalmas lesz a végeredmény. A gyilkosságok viszont remekül vannak kitalálva és tálalva, modern, 2021-es színvonalú effektekkel kiegészülve. Az előző résznél ugyan nem említettem, de arra és erre, illetve David Gordon Green teljes trilógiájára igaz, hogy jól néz ki. Operatőri munkát tekintve nem lehet belekötni Myers modern kalandjába, ám a kevés felsorolt pozitívumon kívül semmit, de tényleg semmit az égadta egy világon nem tud felmutatni ez a mozi. Idegesítő, szappanoperába hajló cselekmény, zagyva melléksztorikkal megspékelve. Röhejes és felháborító. Azt sem lehetne róla írni, hogy trash, mert a trash az legalább szórakoztató, akármekkora kapitális baromság. Sajnálom egy kicsit, mert én tavaly jól akartam érezni magam ezen a filmen, de nagyon a fordítottja jött össze. Felüti fejét az identitászavarosság is, amely a trilógia befejező részében teljesedik, avagy csúcsosodik ki igazán. Gyalázatnak ugyan nem nevezném, mert egyszer végig bírtam szenvedni.

Gyilkos Halloween (2021) ítélet: 1/5

horror | thriller

A 2018-ban David Gordon Green rendezésében készült Halloween hatalmas anyagi sikernek bizonyult, a produkció több mint 250 millió dolláros bevételt hozott a mozipénztáraknál... több»

0