2021.01.12 21:22 Interfectorem Sabnock Olvasottság: 369x
2

Zombik a házban (Na vajon mit egyek???)

Kezdeném azzal, hogy amióta megnéztem a Vonat Busanba című horrort, rákattantam a dél-koreai filmekre. Végig is néztem egy jó párat, és elmondhatom, hogy kifejezetten brutálisak, kegyetlenek, de mégis félelmetesen jól bánnak a színekkel, fényekkel, megvilágításokkal és a kameramozgásokkal. Bővelkedünk a flashbackekben is, amit szintén kedvelek, ha jól van tálalva az egész. Ázsiában a rendezők nagyon szeretik a gyors jumpcatet is, amit persze Il-Chi is szívesen alkalmaz, de sebaj, külön világot ad ez a filmnek. Ah-In Yoo, aki saját bevallása szerint is rengeteget edzett, készült a forgatásra, tökéletesen és hitelesen, szinte kisujjból kirázva lehozza a karaktert.

Pedig a sztori pofon egyszerű. Adott egy unalmas nap, ahol hősünk éppen szokásos napi rutinját csinálja, gőzerővel gamerkedik, és hirtelen kitör a nagy és megállíthatatlan zombi invázió. Sajnos itt egy kis hiányosság számomra, hogy semmi előzmény nincs a miértekről, hogyanokról. No nem baj. A szülők még fel tudják hívni, de a vonal szakadozik, és nem tud velük normálisan kommunikálni. Az élelem fogy, mert nem vásárolt be a boltban, ugye a lustaság, és a játék miatt. Megpróbál kimenni, de a folyosón hörgések, sikolyok, zörejek, majd megpillantja az első élőhalottat, ahogy elindul segítségért. Nem is szeretném lelőni a poént, tényleg érdemes megnézni a filmet, mert totálisan eltalálták, és emberivé varázsoltak egy borzalmas járványt, kórt.

Zombik a házban (Na vajon mit egyek???)

Shin-Hye-Park, a szép és fiatal színésznő, aki többek között a Hívás a Múltból egyik sztárja, méltó társa lesz Yoo-nak. Ügyesen lavírozik és túlél, teszi mindezt ő is egyedül. A sztorit mondhatnánk sablonosnak, klisésnek, de nem az. A tét az élet, ami le kell, hogy győzze a halált mindenáron. Akár így, akár úgy. Nagyon jól egymásra épített jeleneteket tartalmaz, amik mindegyike egyedi és izgalmas, sokszor brutálisan nyers.

Érdemes mindenképpen megnézni, igazi slasher-zombis-apokaliptikus-akciómozi.

75 #túlélők  (2020)

akció | dráma | horror | thriller

Miután elszabadul egy gyilkos zombivírus, egy magányosan élő férfi kétségbeesetten keresi a kiutat az otthonából, mielőtt még túl késő lenne...

2