2023.02.16 02:31 Zsolt Szabó Olvasottság: <100x
2

Kezdődik!

Végre itt van a várva várt 5. fázis felvezető filmje, megérkezett a mozikba. Rég vártam Marvel-filmet ennyire, mint A Hangya és a Darázs 3. részét, ez érthető mondjuk, mivel a 4.

fázis enyhén szólva is középszerűvé tette a MCU eddig elért eredményeit. Tudom, sokan nem szeretik ezt a fajta műfajt, „képregényfilmek, ugyan!” Bevallom nektek, én hatalmas képregényfan vagyok, így van bőven rálátásom Kang, a hódítóra, M.O.D.O.K.-ra és picit azért a Kvantumvilágra is, amiről csak azért tudok keveset, mert kis hazánkban kevés róla szóló képregényt lehetett eddig olvasni, pedig a világa egy teljesen más univerzumba kalauzol minket, a filmben már-már van egy kis Star Wars hangulatunk is (lásd Disney). A Hangya és a Darázs lehet monumentális mű a maga nemében? Hát, az én válaszom az, hogy nem, viszont maga a film nagyon szórakoztató, és felvezeti az igazi sagat, amire vártunk kb. a Végjáték (2019) óta.

Kezdődik!

Egy szemernyi kétségünk ne legyen, hogy Thanos után Kang is megfogja állni a helyét a főgenya szerepében, és igen hatásosan indította pályafutását a szélesvásznon, mondhatjuk, hogy elvitte a címszereplő elől a show-t. Valljuk be, tökéletes erre ez a karakter, mert annyi, de annyi alteregója, variánsa van, hogy bőven lesz miből választani. A film látványvilága és kis mikroverzuma bemutatása is jól sikerült, sok mindent megismerhettünk ebből a világból, és én úgy érzem, nem ez lesz az utolsó felbukkanásuk a MCU háza táján. A film azért húz meglepő dolgokat. Jobban megismerjük a filmben Michelle Pfeiffer karakterét is, meg a kis hangyacsalád berkein belül is, akár egy jó kis családi kalandfilm. Már mondhatjuk azt is, hogy háromgenerációs film lett ebből. Paul Rudd hozza a maga karakterét, picit szerintem nagyképűen is. Evangeline Lilly picit hátérbe szorul a film alatt, de mikor kell, akkor odaver. Az új érkező egyértelműen Kathryn Newton, aki Cassie Lang bőrébe bújik. Mióta az első Hangya-film kijött a vágószobából, ő már a 3. Cassie Lang, és úgy érzem, vele terveznek hosszútávon. Michael Douglas hiába már a 80 fele robog, eme filmben még mindig simán megállja a helyét Hank Pym szerepébe. Így a szereplőgárdára panaszunk nem lehet egy ilyen film keretein belül, hisz ez nem egy hősköltemény, hanem egy ízig-vérig látványos akcióorgia, a maga 2 órás játékidejével. Az elmúlt időszak Marvel-filmjei után itt az idő a reménykedésre, hogy van még kraft Kevin tarsolyában, ezt a filmet érdemes megnézni, szélesvásznon látni, és Kang belépőjét megnézni és picit jobban megismerni. Igaz, ami igaz, vagy én vagyok túl nagyigényű vagy sem, azért még mindig keresem azt, hogy Kangot mi is motiválja. Sok-sok kérdés megválaszolatlan bennem, de épp ezért lett jó eme alkotás, mert vannak bennem kérdések, amikre talán megkapjuk a válaszokat idővel. Végre látni, hogy merre tart az Univerzum újra. Jonathan Majors egyértelműen jól alakítja, és a Marvel castingja úgy érzem megint jól sikerült. Tökéletes harmadik film, ennél rosszabb ne legyen, és akkor teljes mértékben megleszek elégedve. A film végén az extra jelenetekre nagyon is érdemes maradni. A filmet egyértelműen ajánlom. Azt mondhatom, rég volt már, hogy ennyire elégedetten jöttem ki Marvel-filmről. Mozizásra fel! Értékelésem szerint: 8/10

akció | kaland | misztikus | sci-fi | thriller | vígjáték

Nem tűnik túl jó ötletnek , amikor Cassie, Scott Lang lánya létrehoz egy olyan eszközt, amely lehetővé teszi a kommunikációt a Kvantumbirodalommal. Scott, Cassie és Hope Van... több»

2