2022.03.27 11:32 Yosihiro Olvasottság: <100x
3

Nem érkezett meg, de mégis...

Most volt alkalmam megnézni ezt a Marvel-produkciót. Igazából Pókember-rajongó vagyok, hiszen ami megjelent Magyarországon képregény, az szerintem 99%-ban megvan. Tehát van rálátásom erre az alkotásra is. Összehasonlítani más alkotásokkal kár lenne, csupán a képregényből vett történéseket próbáltam összefüggésbe hozni, de ezt sem részletezem, mert most csak magát a filmet véleményezem.

Az első képkockák kicsit gyengének érzetem, nem volt benne átütő erő, kb. 10-20 percig, aztán egyre jobban bevezet minket egy varázslatos világba. Ahol nemcsak Dr. Strange világába tekinthetünk bele, hanem Pókember ellenfelei lelkületébe és világába. Majd ismét egy kis szintentartás következik, és a végső harmadra megérkeznek a másik univerzumból a Pókemberek, aminek örültem, hiszen ez egy akkora lökést adott így az "egész" filmnek, amire azt mondhatjuk, na, azért ez így remek lett. A régi szereplők azt hozták, amire számítottam, és szerintem pluszt adnak, adtak a filmhez, főleg a Pókemberek tudtak olyan nemcsak érzelmi töltetet, hanem színt vinni a történetbe, ami szerintem ebben a műfajban igenis jónak számít.

Nem érkezett meg, de mégis...

Ha mint egy komoly filmet nézném, akkor talán nem adnék rá öt csillagot, mert külső szemmel háromnegyednél többet nem ér. Kicsit elfogult vagyok, hiszem egyik kedvencemről van szó, és ezért nekem ez a megoldás, amit itt összehoztak, az tetszett, de persze aki nem ismeri egy picit a Marvel-univerzumot, valamint Pókember előző filmes történeteit, az pl. a végén nem értheti Venom megjelenését, ami jó poén volt. Ki kell emeljem Dr. Strange-t, hiszen nélküle az alap igazából nem működne, és a varázslatos világ, amit elénk tár, az bizony egy olyan világ, ahol mindenki a saját fantáziáját képzelheti el.

Összességében a forgatókönyv jó, a rendezés is jó, voltak hibák, de maradjunk a jónál, a szereplők tudtak adni a filmhez, és végül a hangi, képi effektek, valamint a vizuáltechnika is remek lett. Szóval egy jó filmet kapunk, ahol van megfelelő háttértámogatás, és a megjelenítés sem mondható utolsónak, így mivel egyik kedvencem, megérdemli az öt csillagot. Szerintem aki nem látott ezelőtt Marvel-filmet, az csupán legyinthet egyet, vagy aki látott, de nem tudja értékelni, annak azt javaslom, olvasson kicsit képregényt, talán úgy érthetőbb és szimpatikusabb lesz. Persze tudom, vannak kétkedők, akik csak megnézik ezeket a filmeket, valamit keresve benne, és ha nem találják, akkor lehúzzák. Talán nekik is igazuk van, de a többség, aki egy kicsit is szereti a Marvel-hősöket, az bizony izgalommal várja az újabbnál újabb produkciókat, és bár biztosan lesznek benne hibák, de az az érzés, hogy a képregény lapjai megelevenednek, az azt hiszem, kárpótol minket a hibákért... Üdv, Yosi

akció | fantasy | kaland | sci-fi

Peter Parker számára legutóbb nem alakult túl szerencsésen az európai kiruccanás. Hazatérve azonban nem várt nehézséggel kell szembenéznie, hiszen valódi kiléte Pókemberként... több»

3