2022.09.06 20:40 Tonyka Olvasottság: 155x
1

Határozott hullám az egyen filmek tengerében

Inváziós sci-fi, horror jelleggel, jöhet. Ezek voltak az első gondolataim a bemutató megtekintése után. Csalódtam, vagy sem? Nem könnyű válaszolni, igen, és Nem.

Ha belegondolok, ebből az alapanyagból elképesztő izgalmas, feszült, kiugrok a gatyából filmet lehetett volna összedobni. Helyette kapunk egy nagyon egyedi hangulatú, kissé fura öszvért. A család maga, és tulajdonképpen minden szereplő fura, mint az egészet átható hangulat. Nem túl gyors a cselekmény, jól építenek a rejtélyre. Be is ugratnak minket, pedig jó kis parás jelentett szánnak rá. Már-már előredőltem, na most aztán meglátom. Aztán oda a feszültség egy állba vágás kíséretében.

Határozott hullám az egyen filmek tengerében

Játszanak kissé a nézővel, enyhe hullámvasútban ülünk. Félre is vezetnek minket, hisz a lehulló tárgyak miatt egy kristálytiszta magyarázatra gondoltam. Jól Nem jött be, vehetjük apró csavarnak. A film első fele határozottan tetszett, sajnos a folytatás már Nem aratott osztatlan sikert. Mondhatni kár volt felfedni a lapokat. Eltűnt a feszültség, és hát komolyan sem tudtam venni. Nem kapunk válaszokat, homályos magyarázatok, territórium stb.

Aztán a végső összecsapás még jobban ront a helyzeten. A lényt egyszerűen Nem lehet komolyan venni. Szép nagy CGI vitorlát kapunk, bezzeg válaszokat Nem igazán. Persze van ebben is fantázia, hisz törjük csak a fejünket, rábízzák ezt a nézőkre, agyaljatok csak.

Végig kettősség jellemzi a filmet, pár jelenet megoldás nagyon eltalált. Más meg olyan... izé. :) Horrorelemek Nem kevés vér kíséretében vannak, de Nem tolják túl. Nem tucat film, ez tény, ezt értékelem. Viszont jobban szerettem volna ezúttal, ha többet merítenek a műfaj tucat kliséiből. Összességében viszont jól szórakoztam, lekötött, érdekelt, hogy hová tart a történet. Igaz, Nem lettem okosabb sokkal az elejéhez képest.

60 Nem  (2022)

horror | misztikus | sci-fi

SkyShowtime (2023.04.19.)

Igencsak rövid időn belül kiderült, hogy Jordan Peele napjaink egyik rendezőzsenije, aki a Tűnj el! és a Mi című alkotásaival már bizonyította, hogy a horror műfaja tartogat... több»

1