Nagyon gyenge film. Egyedül azért adtam neki két csillagot, mert egy filmes set legalább egy érdekes és eredeti ötlet volt egy ijesztgetős film helyszínének. Ez az egyedüli pozitívum, amit el tudok mondani, a film meglepően unalmas és horrormentes. Rossz színészek és még rosszabb ijesztések egysége, és nevetséges, hogy még egy eredetibb címet sem tudtak hozzá kitalálni. Közepesen érdekesen indul, de nagyon hamar minden érdekesség eltűnik belőle, és repetitív ijesztgetések után egy olyan gyenge lezárást kapunk, hogy totál komolyanvehetetlen lett a sztori.
Russell Crowe kicsit színészkedik, és igazából nem is annyira rossz, amit csinál, csak hát fogalmam sincs, mit keres ilyen kis költségvetésű, bugyuta filmben. (És amúgy miért vállalt el két külön ördögűzős filmet egy éven belül?) Látszik, hogy még tud színészkedni, de valószínűleg el kéne mennie kicsit lefogyni, és kirúgni az ügynökét, szinte biztos vagyok, hogy valamelyik A24 film szívesen fogadná. A csávó nem menthetetlen, nem értem, miért Bruce Willis jellegű filmeket nyom.
A történet szerint... érdekel ez bárkit? Az egész csak egy platform random, unalmas jump scare-ekre és alvajárós ijesztgetésekre, amik még horror szintén is a kreativitás teljes hiányát reprezentálják. Még arra sem volt pénz, hogy normálisan kifessék, vagy CGI-al kiszínezzék a démont? A film lezárása pedig még ennél is olcsóbbnak hat. Konkrétan csak bedobtak egy kék élfényt a szereplők mögé, és itt megállt a film tudománya. Az egyedüli érdekesség, hogy főszereplőnk egy film főszereplője, és a filmben kb. két jelenet erejéig ügyesen használták fel a forgatási helyszínt, mintha a szereplő filmvilága összemosódna a valósággal. Az, hogy a film rendezője furcsa, és gonosz utasításokat ad főszereplőnknek a jelenetek között, szintén érdekes volt, és párhuzamba állítható egy felső hatalom/vallás utasításaival. Fogalmam sincs, hogy ezek tudatosak voltak-e, vagy csak kínomba beleláttam valami mélyebbet. Persze, nem kezdett végül ezekkel semmit a film, és nagyon hamar visszatértünk a zsáner tipikus kliséihez.
Talán a legszomorúbb rész az, hogy pont a film előtt láttam a Gladiator 2 trailerét, és csak arra tudtam gondolni, mennyit csúszott lefelé Russell Crowe azóta. Egy jó filmjét nem tudnám felidézni a The Nice Guys óta, és az is már vagy nyolc éve volt. Jah tényleg, Sam Worthington mit keresett ebben a filmben? Nagyon vicces, hogy húszévente szerepel az adott évtized legnagyobb és legdrágább filmjében, csakhogy utána ilyen huszadrangú filmekben szerepeljen. Ugyanaz az ügynöke, mint Russell Crowe-nak?

41 Ördögűzés (2024)
Egy problémás múltú színész egy horrorfilm forgatása közben kezdi helyrehozni az életét. Mindeközben elidegenedett lánya azon tűnődik, hogy apja vajon visszacsúszik-e korábbi... több»
Szereplők: Russell Crowe, Sam Worthington, David Hyde Pierce, Adam Goldberg, Samantha Mathis