2020.12.15 18:12 Kóborló Olvasottság: 1034x
3

Hangok, melyek az életünkre törnek

A 2020-as év legelején hallottam először erről a filmről; a horrorfilmek szerelmeseinek érdemes lesz figyelniük rá, mert kellemes kis borongást ígérnek a készítők vele kapcsolatban. Jómagam mindig egy kicsit szkeptikusan állok ezekhez az ígéretekhez, hisz mind a készítőknek, mind pedig a gyártó stúdiónak feltett szándéka felcsigázni a nézőket, viszont azt kell, hogy írjam, hogy a Voces című spanyol horror tényleg egész jóra sikeredett.

A film rendezőjének (Ángel Gómez Hernández) ez volt a debütálása az egész estés filmek felhozatalában, merthogy korábban csupán rövidfilmeket készített, azt viszont semmiképp nem lehet róla állítani, hogy távol állt volna tőle a horrorfilm mint műfaj, hisz rövidfilmjei több mint a fele ebbe a műfajba kalauzolta a nézőit. Azért ez még sok mindent nem jelent elöljáróban a filmmel kapcsolatban, de ajánlólevélként nem rossz. Amikor 2020 vége felé bemutatták a filmet, igencsak pozitív visszajelzések érkeztek róla mind a nézők, mind pedig a filmkritikusok visszajelzései alapján, és hát az előzetese is egy igencsak hangulatos horrorfilm benyomását keltette.

Hangok, melyek az életünkre törnek

A történetről elég nehéz lenne bármit is úgy írni, hogy ne tartalmazzon spoilereket, ezért most ebbe nem is mennék részletesen bele, legyen elég annyi, hogy kimondottan jónak találtam ezt a történetet, bár azért azt nem mondanám, hogy hasonlót ez eddig nem láttam volna. Talán azt még meg lehet említeni a filmmel kapcsolatban, hogy kimondottan bátor sok esetben, emiatt pedig mindenképp jár is a dicséret.

A másik kimondottan dicséretes érdeme maga a hangulata. Sikerült úgy megteremtenie egyfajta félelmetes hangulatot, hogy nem a számtalanszor használt és elcsépelt sablonokra (pl.: Jumpscare) építi azt fel, hanem egyfajta sötét és baljós atmoszféra megteremtését helyezi előtérbe, ami viszont az egész filmet belengi. Szerencsére a történet karakterei is jók lettek, illetve az őket alakító színészekről sem lehet rosszat írni.

Az egyedüli kis hiányérzetet csak a történet lezárását előkészítő szakasz hagyta, ott véltem felfedezni némi kis problémát, elsősorban kisebb logikai bakik voltak ezek, viszont a befejezése már rendben volt; nem voltak a készítők restek olyan befejezést rittyenteni, ami valószínűleg jó pár nézőt meg fog lepni.

horror | thriller

Daniel és Sara egy kisvárosba költöznek, hogy új életet kezdjenek, új otthonuk azonban különös titkot rejteget. A helyiek úgy tudják, hogy hangokat hallani odabent, amire... több»

3