2021.05.12 16:07 Torres9 Olvasottság: 1094x
3

Jason Statham és Guy Ritchie negyedszer, de minek? (Wrath of Man kritika)

Guy Ritchie és Jason Statham újra együtt forgatott. Ami azonban a trailer alapján egy izgalmas heist movie-nak ígérkezett, az végül egy közepesen izgalmas heist movie lett, nagyon közepes tálalásban. Ritchie volt már ennél ezerszer jobb is, Statham pedig, nos, ő épp annyit hoz, amennyit várhatunk tőle. Baj lenne ez? Nem, csak kár, hogy nem egy jó filmben teszi ugyanezt. 

Milyen lett Guy Ritchie legújabb filmje? Röviden: erőszakos és lassan építkező. Persze, akik szeretik, ha kilencven percen keresztül csak épül a sztori, és csak a legvégén kapjuk meg a jutalomfalatot, annak rendben lesz, de a helyzet az, hogy ez a film bő fél órával hosszabb, mint kellett volna. De ne ugorjunk ennyire előre.

Jason Statham és Guy Ritchie negyedszer, de minek? (Wrath of Man kritika)

Ritchie és Statham együtt forgatta első két filmjét, a Ravasz, az agy és a két füstölgő puskacsövet és a Blöfföt, melyet a kétezres években a Revolver követett, az azóta eltelt 16 évben viszont külön utakon jártak. Nem is meglepő, hogy nagy volt a hájp az újabb közös filmjük kapcsán, az igazán nagy durranás azonban elmaradt.

Ez részben talált a sztori miatt is lehet, mely kevesebbet tartogatott, mint amennyit ígért. Stathamet Patrick Hill szerepében láthatjuk, aki elvállal egy melót egy pénzszállító cégnél. Aztán az egyik páncélozott kocsit kirámolják, ami eléggé megbonyolítja a dolgokat hősünk és mindenki más számára is. De, hogy kerüljem a spoilereket, ennél többet nem is mondok.

Itt kezdődik Ritchie építkezése, mely sajnos túl sok időt vesz igénybe, a nagy finálé után pedig csak azt érezzük, hogy jó-jó, de tényleg szükség volt itt másfél órára, hogy eljussunk idáig? A vágószobában talán jobb lett volna kicsit szigorúbbnak lenni. A főbb és mellékszereplők mindenesetre hozzák azt, amit várhatunk tőlük, és találunk pár ismerős arcot Ritchie korábbi filmjeiből is. Például Holt McCallanyt H mentorának szerepében, Josh Hartnettet, Jeffrey Donovant vagy az egyébként tényleg jól eltalált Scott Eastwoodot. Rajtuk kívül érdemes még megemlíteni Andy Garcia cameóját, akinek a feltűnése pont a legjobbkor jött, na és persze ott van zenei szupersztár, Post Malone is. 

Összegezve tehát, Ritchie az olyan nagyszabású közönségfilmjei, mint a Sherlock Holmes vagy az Aladdin, visszatért a gyökereihez egy erőszakos akció-krimi keretein belül, de ez a visszatérés sajnos nem üti meg korábbi kultfilmjei szintjét, így csak azt tudom mondani, hogy összességében egy közepes filmet láttunk, és továbbra is várom, hogy a Blöffhöz mérhető produkcióval rukkoljon elő. Ha jön a következő Ritchie-film, én ott leszek, addig pedig türelmesen várok, és újranézem a Ravasz, az agy és a két füstölgő puskacsövet. 

akció | krimi | thriller

H múltjáról szinte semmit sem tudnak kollégái és társai. A férfi egy készpénzt szállító teherató-társaságnál dolgozik Los Angelesben. H teljesen hideg és kimért... több»

3