![]()
Channing Tatum nem tartozik a kedvenc színészeim közé. Valahogy úgy érzem, hogy látok egy embert egy filmben, jön-megy, ír, olvas, beszél, de nem látom a színészi játékát. Hiányzik a mimika! Finom érzelmi váltás jelzése, egy mondat jelentésének árnyalása, az arc izmainak mozgása, amely érzelmeket, gondolatokat vagy reakciókat fejez ki szavak nélkül. Felismerés, félelem, zavar, titkolt öröm, irónia, bizonytalanság, hazugság, düh – ez mind hiányzik a színészből, és úgy gondolom, hogy ez nagy baj! Az arca mindig ugyanazt az érzelmi reakciót mutatja: a nagy semmit! A filmben néha macsó, néha megvillantja felsőtestét vizes ingben, vagy anélkül, de a színész a szó legszorosabb értelmében elveszett!
Nem lesz feltétlenül jó színész abból, aki fiatalon szerepet kapott egy filmben: Carter edző. Voltak ott sokkal jobb színészpalánták! (Bár igen megható, hogy az egyik elpusztult kutyusának állít emléket ezzel a filmmel: Lulunak.)
![]()
Channinggal szemben Lulu (Lana) hozta a formáját. (Végre már a kisállatok is szerepelnek a szereplők listáján! Ha valakik, akkor ők megérdemlik! Nem kevés munka van emögött.) Tiszta, fürkésző szemek, farokcsóválás, amikor meglátja a gazdit, és hihetetlen komiszkodás! (Hány cipőmet dobtam ki, mikor kutyusaim voltak! De nem lehet rájuk haragudni, amikor ártatlan szemekkel néznek ránk, közben romokban a kert és a lakás, és megeszik az életünket is, de mégis imádnivalók, amikor a nap végén odabújnak hozzánk, egy nagyot sóhajtanak – ez jelzés, hogy vége a rosszalkodásnak, és csak fekszenek mellettünk, és érezzük a kicsi szívük dobbanásait, de másnap reggel kezdődik az egész őrület elölről!)
A film besorolása: vígjáték. Nem röhögtem halálra magam, hiszen egy ember haláláról és egy kutya jövőbeni elaltatásáról szól a film. Annyira nem vicces! A filmben a kutya a főszereplő, mindenki más eltörpül mellette, és ami marad: az utazás végig az Egyesült Államokban (amiből a néző alig lát valamit, ezért nem is élvezzük a hosszú utat), és Channing faragott arca.
A cselekmény nem igazán lehengerlő, kicsit unalmas, de én a kutyával vagyok! Lehetett volna egy melegszívű családi film, mely sokkal inkább meghatotta volna a nézőket, mellyel talán jobban átéreztük volna Lulu elvesztését. Channing első rendezése ez a film, és remélem, hogy ez így is marad! Nem hinném, hogy az ő érdeme a végeredmény, inkább Lulué (Lara és még két kutyusé, akiket állítólag örökbe fogadtak az oktatóik)! A zenei aláfestés nem nagyon jött be (Tarzan Boy? Ki hallgat ilyen zenét?), de ez az én problémám! Jó szórakozást!
68 Katonadolog (2022)
akció | animáció | családi | dráma | fantasy | vígjáték
Briggs és egyetlen társa, Lulu, a belga malinois még időben elérik egykori bajtársuk temetését, amely a Csendes-óceán partján kerül megrendezésre. Az egyiküknek azonban csupán... több»
Szereplők: Channing Tatum, Ethan Suplee, Q'orianka Kilcher, Kevin Nash, Mark Burnham