Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
70%

Katonadolog (2022)

Dog
Filmadatlap
 
29
Szereplők
14
Vélemények
21
Képek
2
Videók

Galéria (21)

Channing Tatum
Channing Tatum
Reid Carolin
Channing Tatum
Channing Tatum
Channing Tatum
Channing Tatum
Channing Tatum
Channing Tatum
Luke Forbes
Channing Tatum
Channing Tatum
Channing Tatum
Channing Tatum
Channing Tatum
Channing Tatum

Videók (2)

 
von Hermanitz   2022. 04. 19.

legújabb vélemény

3
Szórakoztató kis sztori

Nekem tetszett ez a film, noha egy középkategóriás kis bugyutaság, melyet a 41 éves Channing Tatum afféle jutalomjátékként kapott. De akkor sem rossz, kutyásoknak meg kimondottan aranyos sztori. Jobb híján néztem meg egy magányos estémen, de igazából nem bántam meg. Kimondottan érdekes a kényszerből átmenetileg leszerelt Briggs és a Lulu néven vele tartó belga juhász kutyus kapcsolata, amibe a humor mellett elférnek a mélyebb érzések is, mivel mindketten sérültek mentálisan. Egyikük a gazdáját, másikuk a hitét vesztette el (a hadseregben és az emberekben). Nálam ez egy erős 60%-os film.

 
Lubi   2022. 02. 25.

a nap véleménye

3
Kutyaterápia káros maszkulinitásra

Az elsőfilmes rendezőpáros Reid Carolin és Channing Tatum többször is dolgozott már együtt más minőségben korábban. Carolin írta a nagysikerű Magic Mike filmeket és producerként dolgozott többek között olyan produkciókban, mint Az elnök végveszélyben... teljes kritika»

 
Harper   2022. 03. 14.

7
Élvezetes, habkönnyű kutyás vígjáték

A Mafabtól nyert mozijeggyel néztem meg ezt a filmet (ezúton is köszönöm a Magyar Filmadatbázis szerkesztőinek a jegyet), és kijelenthetem: nem bántam meg, hogy erre a sztorira használtam fel. Ez épp a századik vélemény-hozzászólásom itt a Mafabon, és örülök, hogy erről a szórakoztató kis történetről szól. Reid Carolin rendezésében és Channing Tatum főszereplésével ugyanis egészen élvezetes mozit láthattam. A mű eredeti címe nemes egyszerűséggel csak "Dog", és ez az egyszerűség át is hatja az egész filmet. Szimpla eseménytörténet, semmi bonyodalom, semmi váratlan fordulat (max. a legvégén), de talán pont ezért is jó. Pihentető, néhol vicces, máshol megható. Egy sérülés miatt inaktivált tengerészgyalogos csak akkor kerülhet újra állományba, ha elhunyt katonatársa kutyáját (aki maga is harcos) elviszi a Nogalesben lévő bázisra. Briggs (Channing Tatum) el is indul a belga juhász fajtájú szukával, és utazásuk közben megszereti Lulut (ez a kutyus hívóneve). Számtalan kalandjuk után éri el a kutya eredeti gazdájának temetését és magát a bázist is. A több napos kaland alatt a férfi tisztába kerül önmagával és tisztábban látja életét, illetve céljait is. A Katonadolog habkönnyű vígjáték lazulni vágyóknak. Értékelésem: 70%.

 
Coyote   2022. 03. 20.

6
Kutyadolog

Kellenek az ilyen kis bugyutaságok, ha szórakoztatóak és eredetiek tudnak lenni. Márpedig a Katonadolog Reid Carolin és Channing Tatum rendezésében épp ilyen mozi. Valahogy hiteles az egész, és élvezetesek a kutyás jelenetek is. Channing Tatum kiérdemelt már egy ilyen kis "cukiságot", hogy megtolja népszerűségét a családi filmek rajongóinál is. Mondjuk én nem tartozom ide, mégis bejött valahogy ez a film, valószínűle azért is, mert nagy kutyabarát vagyok, és a németjuhászok, belgajuhászok nagy kedvenceim. Értékelésem a Katonadologra erős 70%.

 
Artemisia   2022. 03. 15.

5
Az ember legjobb barátja

Channing Tatum debütáló rendezése, melynek sikerült kifognia a lehető legszerencsétlenebb bemutató dátumot, ugyanis az agysérülés miatt leszerelt, poszttraumás stressztől szenvedő háborús veteránt középpontba állító film éppen február 24-én, az oros... teljes kritika»

 
MoviesChris   2022. 02. 28.

0

Kutyusgazdaként nehéz lenne negatív dolgokat írni erről a filmről. Nem is fogok. Viszont pozitív dolgokat igen. Egy aranyos kis kutyás road movie-nak indul az egész. És több mint a feléig nem is más. Van egy-két nagyobb poén, de semmi extra. Érzelmil... több»

 
Klauka89   2022. 02. 26.

0

Elsőként leszögezném, imádom Tatumot, DE! Ez a film nem ér többet kettesnél. Elvittem a barátaimat moziba tegnap a Mafab-jegyek támogatásával, nagyon köszönjük! :) De nagyon megbántuk, hogy az utolsó pillanatban meggondoltuk magunkat, és erre a filmr... több»

A film összbevétele 75 699 197 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 179 512 193 forintot termelt. A hazai mozik összesen 104 677 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Lulu nevét Channing Tatum saját kutyájától kölcsönözte, aki 2018-ban pusztult el.

(Artemisia )
 

Channing Tatum kutyája 2018-ban pusztult el, a színész elvitte az állatot a tengerpartra, ez az út pedig arra inspirálta őt, hogy a Katonadolog műfaja road movie legyen.

(csd)
 

A rendező elmondása szerint a filmhez hatalmas inspirációt nyújtott a War Dog: A Soldier's Best Friend című produkció, amelyen korábban dolgozott.

(csd)
 

A Katonadolog forgatása 2020 szeptembere és novembere között történt, Kalifornia, Oregon és Washington államokban.

(csd)
 

Reid Carolin első filmes rendezése.

(csd)
 
Hogy mi van a filmmel? Nem túl jó. Egyszer a kutya és/vagy az izmoscsávó miatt megnézhető, gyerekeknek a kutya ellenére nem ajánlott, az enyém egyszerűen bealudt rajta, neki kár volt a mozijegyért. több»