A 7 legjobban várt új film, amit CSAK a mozikban láthatsz 2024 márciusában

7 film, melyek közt lesz musicalesített remake (Bajos csajok), Jack Black egyik legszerethetőbb karatere és bandjának legújabb kalandja (Kung Fu Panda 4) és egy még mindig csak szuperlatívuszokban emlegethető Eva Green is visszatér egy igazán rá szabott szerepben (A három testőr: Milady)!

De ezeken kívül jön a végtelen mennyiségű keretből készült és az előzetesek alapján Guy Ritchie stílusát koppintani próbáló Most vagy soha!, egy kedves állatos film Mark Wahlberggel és Zac Efron is visszatér a mozikba, méghozzá A mackó kisképernyős sikere után lassan filmsztárrá avanzsáló Jeremy Allen White-al az oldalán.

És, ha lesz kutyás film, akkor meg kell említenünk, hogy a kutya egyébként már Channing Tatumnak - Katonadolog - is jól állt és ez a filmtípus különben is szép hagyományokra tekint, elég, ha csak a Kutyám, Jerry Leere, a Marley meg énre vagy épp az Egyik kopó, másik ebre gondolunk, hogy csak néhányat említsünk az ember&kutya páros kalandjait követő filmek közül.

Lássuk tehát, mi az a 7 film, amit márciusban csak a mozikban láthatsz!

#7

88 Artúr, a király  (2024)

(3) (3)

kaland

Mozikban

Tíz nap és 435 mérföld alatt megbonthatatlan kötelék alakul ki Michael Light (Mark Wahlberg) profi kalandversenyző és egy Arthur nevű utcai kutyus között, aki hű társnak... több»

Michael Light (Mark Wahlberg) és elszánt csapata a Dominikai Köztársaság dzsungelében teszi próbára magát egy rendkívüli 10 napos, 700 kilométeres extrémsport-világbajnokságon. A kalandvágyó sportember életében ez az utolsó lehetőség, hogy a régen áhított első helyezést elérje, a túra során azonban váratlanul egy ágrólszakadt kóborkutya szegődik melléjük. Michael és a különös, mégis méltóságteljes állat között hamarosan megbonthatatlan barátság szövődik, és a verseny végére Michael számára a győzelem, a hűség és a barátság jelentése merőben új értelmet nyer. Mark Wahlberg mellett Nathalie Emmanuel, Simu Liu is feltűnik a filmben.
#6

78 Vaskarom  (2023)

(5) (3)

dráma | életrajzi | sportfilm

Mozikban

A Holt McCallany által alakított texasi Fritz Von Erich több világbajnoki címet szerzett, és forradalmat indított el az amerikai birkózásban. Túl azon, hogy magabiztosan... több»

A texasi Fritz Von Erich (Holt McCallany) több világbajnoki címmel rendelkezett, és forradalmasította az amerikai pankráció világát. Nemcsak a ringet és az üzleti életet vezette kemény kézzel, a családban is igazi patriarcha volt, megszállottan dolgozott azon, hogy a fiai átvegyék majd tőle a birodalmat. Kevint (Zac Efron), Kerryt (Jeremy Allen White), Davidet (Harris Dickinson) és Mike-ot (Stanley Simons) egyaránt abban a szellemben nevelte, hogy ha ők lesznek a legerősebbek, legkeményebbek, akkor semmi sem árthat nekik. De vajon elég volt ahhoz a ringbeli győzelem, hogy a fiúk megtörjék a családot sújtó átkot? A férfi főszereplők mellett a női gárda is erős! Zac Efron partnere Lily James lesz, de szerepet kapott a filmben Maura Tierney is.
#5

88 Kung Fu Panda 4  (2024)

(5) (5)

akció | animáció | kaland

Mozikban

Közel egy évtized után a DreamWorks Animation izgalmas sorozatának új felvonásában a legfurább kungfu mester visszatér. Miután a bátor Sárkányharcosként túlélt három... több»

Csaknem egy évtized után tavasszal visszatér a legkülönösebb kungfu mester a DreamWorks Animation fergeteges sorozatának új fejezetében. Bátor Sárkányharcosként végigcsinált három halált megvető kalandot, és most a sors újabb feladat elé állítja: pihenjen már egy kicsit. Pontosabban hogy legyen a Békevölgy szellemi vezetője. Ezzel van néhány nyilvánvaló probléma. Egyrészt Po annyit tud a szellemi vezetésről, mint a paleodiétáról, másrészt gyorsan találnia kell egy új Sárkányharcost, és ki kell képeznie, mielőtt átvehetné új, magas beosztását. Ám ami még rosszabb, mostanában láttak felbukkanni egy gonosz, nagyhatalmú varázslónőt, Kaméleont, aki apró gyík létére fel tudja venni bármilyen lény alakját, legyen az nagy vagy kicsi. És Kaméleon ráveti dülledt kis szemét a bölcsesség pálcájára, amivel hatalmában állna megidézni az összes gonosztevőt, akiket Po átküldött a szellemek birodalmába. Pónak tehát segítségre lesz szüksége. Meg is találja – nagyjából – egy ravasz, gyors eszű tolvaj, Zhen személyében, aki egy pusztai róka, azaz korzak, és nagyon Po bögyében van, de a képességei felbecsülhetetlenül értékesek. Ha meg akarják védeni a Békevölgyet Kaméleon hüllőkarmaitól, akkor a komikus párosnak össze kell dolgoznia. És miközben zajlanak az izgalmas és mulatságos események, Po rájön, hogy a hősök bizony a legváratlanabb helyeken teremnek…
#4

51 Szeplőtlen  (2024)

(10) (2)

horror

Mozikban

Cecilia (Sydney Sweeney) életét teljes egészében a hitének szentelte. Úgy érzi, arra hivatott, hogy apácaként egy zárdában szolgálja Istent. Így hát maga mögött hagyja... több»

Ceciliát, a jámbor hitű nőt szívélyesen fogadják a festői szépségű olasz vidéken, ahol egy illusztris kolostorban kap új feladatot. Számára azonban egyre világosabbá válik, hogy új otthona sötét és borzalmas titkokat rejt. Sydney Sweeney (Eufória, Imádlak utálni, Madame Web) ezúttal egy horrorban mutathatja meg, mire is képes. A fiatal színésznő repertoárja egyre csak bővül és nem érdemtelenül. Kíváncsian várjuk, ebben a filmben és zsánerben hogyan állja majd meg a helyét.
#3

53 Most vagy soha!  (2024)

(25) (6)

dráma | életrajzi | kaland | történelmi

Mozikban

A márciusi ifjak történetének és a forradalom nagyszabású mozifilmes feldolgozása, melynek központi karaktere a lánglelkű költő, Petőfi Sándor. több»

Nagyszabású történelmi kalandfilm a márciusi ifjakról és a napról, amely megváltoztatta a magyar nemzet történelmét. A többmilliárdból forgatott film egyik ikonikus történelmi jelenetét valóban a Nemzeti Múzeum előtt forgatták, napokon keresztül, a modern burkolatot lefedve és sárral borítva teremtve meg a korabeli hangulatot. A filmbe olyan szálakat is beleszőttek, melyeknek semmi közük a történelmi tényekhez, így kaphat helyet a flmben Szendrey Júlia elrablására tett kísérlet is. A történelem újraértelmezésében - és a forgatókönyv megírásában - Szente Vajk segédkezett Rákay Philipnek és Kis-Szabó Márknak. A filmet Lóth Balázs rendezte.  
#2

akció | kaland | történelmi

Mozikban

A Louvre-tól a Buckingham-palotáig, Párizs alvilágától La Rochelle ostromáig. A vallásháborúk által megosztott, és Anglia inváziójával fenyegetett királyságban egy maroknyi... több»

A vallásháborúk által megosztott és Anglia inváziójával fenyegetett királyságban egy maroknyi férfi és nő harcba száll Franciaország sorsáért. Constance Bonacieux-t D’Artagnan szeme láttára rabolják el; hogy megmentse szíve hölgyét, az ifjú testőr kénytelen szövetkezni a titokzatos Milady de Winterrel (Eva Green). Amikor kitör a háború, Athos, Porthos és Aramis már a front felé tart. S közben egy szörnyű titok a múltból az összes régi szövetséget próbára teszi... A három testőr legújabb - ezúttal hazai, azaz francia - feldolgozása visszatér, hogy elmesélje Milady történetét.
#1

91 Bajos csajok  (2024)

(4) (7)

musical | vígjáték

A Mean Girls egy hamarosan bemutatásra kerülő amerikai musical, amelyet Arturo Perez Jr. és Samantha Jayne rendezett. A film az azonos című musical adaptációja, egyben a 2004-es... több»

Az új lányt, Cady Heront befogadja a tápláléklánc tetején lévő elit csapat, a menő csajok bandája, a „plasztikok”, vagyis az ármánykodó méhkirálynő, Regina George, és két alattvalója, Gretchen és Karen. Ám amikor Cady elköveti azt a gigantikus baklövést, hogy belezúg Regina expasijába, Aaron Samuelsbe, pillanatok alatt ő lesz a középpont Regina célkeresztjében. Cady megpróbálja legyőzni a csapat csúcsragadozóját számkivetett barátaival, Janisszel és Damiennel, és azt is meg kell tanulnia, hogyan maradjon hű saját magához, miközben próbál eligazodni a világ legveszélyesebb dzsungelében: a gimiben. Mindezt musical formában, Tina Fey forgatókönyvével, aki visszatér, hogy eljátssza újra a - pontosan 20 évvel ezelőtt bemutatott - eredetiben is alakított karakterét.