A katasztrófafilmek nem az én műfajom, ritkán nézek ilyesmit. Gerard Butler miatt belenéztem a Netflixen, és végül a képernyő előtt ragadtam. Talán épp azért, amiért a többi vélemény inkább családi drámának titulálja, nekem emiatt lett fogyasztható a Greenland. Hatásosan mutatja be egy család kálváriáját, érzelmesen átélhető a házastársi dinamika, a békülés, az összekovácsolódás folyamata, a nehézségek megoldása, az együtt és külön válsága.
Valóban nem kell nagy látványra számítani, épp csak a dráma kedvéért van aláfestésnek némi akció. Így nem egy igazi, látványos üstökösbecsapódós mozit kapunk. Az ismert városokat is épp csak megmutatják a rombolás után. Valójában azokat az életbevágó helyzeteket mutatja be, amikre hétköznapi ésszel nem is gondolnánk, hogy előfordulhat egy ilyen válságos időben. Hogyan védhetem meg magamat és a szeretteimet, amikor nincsenek törvények, védelem, csak a sóvárgás és az erőszak az úr? Amikor én is áthágom a szabályokat, amikor próbatétel elé kerülnek az erkölcseim, a döntéseim. Nem könnyű téma, de sikerült jól bemutatni. 7/10
A katasztrófafilmek nem az én műfajom, ritkán nézek ilyesmit. Gerard Butler miatt belenéztem a Netflixen, és végül a képernyő előtt ragadtam. Talán épp azért, amiért a többi vélemény inkább családi drámának titulálja, nekem emiatt lett fogyasztható a Greenland. Hatásosan mutatja be egy család kálváriáját, érzelmesen átélhető a házastársi dinamika, a békülés, az összekovácsolódás folyamata, a nehézségek megoldása, az együtt és külön válsága. Valóban nem kell nagy látványra számítani, épp csak a dráma kedvéért van aláfestésnek némi akció. Így nem egy igazi, látványos üstökösbecsapódós mozit kapunk. Az ismert városokat is épp csak megmutatják a rombolás után. Valójában azokat az életbevágó helyzeteket mutatja be, amikre hétköznapi ésszel nem is gondolnánk, hogy előfordulhat egy ilyen válságos időben. Hogyan védhetem meg magamat és a szeretteimet, amikor nincsenek törvények, védelem, csak a sóvárgás és az erőszak az úr? Amikor én is áthágom a szabályokat, amikor próbatétel elé kerülnek az erkölcseim, a döntéseim. Nem könnyű téma, de sikerült jól bemutatni. 7/10