Közösség

Vélemény:

 

51 A torontói ember

(2022)

Valaki valahonnan

 
Anuika   2022.07.04 17:05
1

A Netflix új, saját gyártású akcióvígjátéka a nyolcvanas-kilencvenes évek haver-mozijának hangulatát és bevett fordulatait igyekszik átültetni kortárs környezetbe. Az eredményt mégis felemás.
Woody Harrelson sokoldalú színész, de nem kifejezetten karizmatikus komikus. Ezen a rideg bérgyilkos szerep sem sokat segít, még ha van is némi excentrikusság a karakterben. Kevin Hart ellenben továbbra is hatalmas magabiztossággal alakítja - a színészi perszónájához leginkább illő -nagyszájú balféket. A leegyszerűsítő cselekmény középszerű akciószekvenciái teljes egészében kettejük párosa köré épülnek, így a végeredmény sem tud elszakadni a többnyire kora esti idősávban sugárzott, javarészt kisképernyőre száműzött stílustól.
A torontói ember minden tekintetben - a kiszámítható fordulatoktól, a sematikus vizuális megjelenésen át, a gyakran szájbarágós és infantilis dialógusokig - felejthető alkotás. A film egyetlen erénye, hogy a megidézett műfaji elemeket javarészt szerethetően közvetíti, az ismert főszereplőknek köszönhetően pedig eladhatóvá is válik.