2023.06.07 04:34 Yosihiro Olvasottság: 150x
4

Egy újabb robotfilm

Nagyon megörültem az erre a filmre nyert mozijegynek. Igazából nem számítottam nagy durranásra, és azt hiszem, nem is lett az. A történetbe nem is mennék bele, egy sablonosan végig vezetett alkotás, ahol számíthatunk folytatásra. Maga az, hogy a robotok külön tudattal, civilizációval és élettel rendelkeznek, jó kis mese, de a képregény hasábjain több érzelmet át tudnak adni, mint ebben a részben.

Hiába a vígjáték és jó beszólások pazar jelenetei, valahogy mégis az fogja el az embert, hogy valahol ez megragadt a gyermeki szint felett egy kicsivel. Nem éreztem erőt a moziban, mintha a megszokott jeleneteket vártam volna, és azt is kaptam. Látványban és zenében viszont a jó szintet elérte a film. Valahogy kihalt az a kapcsolat, amit éreztem az előző részeknél, helyette kapunk ugyan új szereplőket, látványt és „csapatmunkát”, de érzelmileg semmit.

Egy újabb robotfilm

Ahogy peregnek a filmkockák, lassan már meseszerűnek kezdtem érezni, meg azt, hogy ez gyermekeknek való. A vígjáték részét viszont jónak mondható poénokban és mondatokban sűrítve kapjuk, aminek az elmúlt részek már kitaposták az ösvényt. A zenével a rap, a hip-hop és az R&B műfaját akarták a filmhez kapcsolni, ami néhol jól sikerült, máshol nem. Összességében a forgatókönyv közepes lett. A rendezés jónak mondható. A szereplők szinte semmit nem adnak a filmhez, teljesen beleolvadnak a közepes alkotásba. Csupán a zene és a látvány ad annyi pluszt, hogy a közepes szinten tudja tartani magát ez a mozi. Így nem csoda ez a három csillag. Sajnos nem érte el nálam a jó kategóriát, mondhatnám azt is, csalódtam. Ez a mű visszafejlődés az előző részekhez képest. Bár családi programnak jó kikapcsolódás lehet, de semmi több. A folytatás már előre vetítették, reméljük, az jobb lesz. Üdv, Yosihiro

akció | kaland | sci-fi

SkyShowtime (2023.12.15.)

Nem sokkal azután járunk, hogy Űrdongó megérkezett a Földre. A fenevadak korának története ez, amelyben az autobotok és az álcák leszármazottai, azaz a Maximálok és a... több»

4