2022.04.07 21:12 Lubi Olvasottság: 139x
2

Villámkék tüskegolyó a fejbe

A világ leggyorsabb sündisznójának újabb nagy kalandja kedves üzenete ellenére is a félresikerült videójáték-adaptációk sorát gyarapítja.

A Sonic, a sündisznó célközönsége kétségkívül a tíz éven aluli korosztály. Mivel a dilettáns humor és a bugyuta karakterek az említett kor felett már nem cukik, csak zavaróan dinkák. A történet az első Sonic-epizód után veszi fel a fonalat: kék sündisznónk nevelőapja, a "fánkok ura" felügyelete alatt keveredik zűrbe, miközben dr. Robotnyik valahogy visszatér. Mellettük pedig új "kisállat" karakterek is helyet kapnak a filmben.

Villámkék tüskegolyó a fejbe

A happy meal mentalitással megtervezett szereplőgárda kétségkívül eredményesebben fog játékfigurákat eladni, mint érdemi motivációkkal szolgálni. Sonic a kezdeti félreértések után ugyan barátokra talál bennük, de ez a lelki békénk elősegítésén kívül semmilyen érdemi változást nem hoz senki számára.

A látványvilág és számos "húsvéti tojás" is az eredeti videójátékok rajongóinak kedveznek, de ezeken a kedves külsőségeken kívül az alkotók nem sokat áldoztak a kreativitás oltárán. Beszédes, hogy az első Sonic-mozi körüli legérdekesebb momentum is az a készítési körülmény (és/vagy marketingfogás?) volt, hogy a rajongók reakcióira hallgatva újradizájnolták a címszereplő kék sündisznó megjelenését. Ezúttal a forgatókönyvre is ráfért volna egy alapos újragondolás a forgatás megkezdése előtt. Hiszen a családi filmeknek sem kell szükségszerűen gyermeteg bohóckodásba torkollniuk.

A Sonic, a sündisznó 2 semmilyen szempontból nem emlékezetes, a kétórás játékidő pedig dagályossá is teszi az ellaposodó sztorit. Szomorú, hogy a jobb napokat látott Jim Carrey elmondása szerint ezzel a filmmel akarja lezárni karrierjét. Visszavonulása után biztosan nem a Sonicról fogunk emlékezni rá, hanem sajnos annak ellenére.

akció | animáció | családi | fantasy | kaland | sci-fi | vígjáték

Sonic imádja az életet Green Hillsben, így arra is készen áll egy kis nagyobb szabadságra is. Tom és Maddie egy kis kiruccanásra készülnek, de abba is beleegyeznek, hogy egy kicsit... több»

2