2022.07.02 00:55 Interfectorem Sabnock Olvasottság: 1332x
3

Kelly Reilly, aki itt is gyönyörű és nagyon tehetséges.

Sean Ellis.

Saját maga írta és rendezte a filmet. Egyébként kifejezetten zseniálisan, már ha szabad ilyet mondanom.

Természetfeletti jelenségek csapnak össze már igen hamar a filmben, amik nem mások, mint a félelmetes cigány átok, és a rettegett likantrópia (farkassá változás). Annyira zseniális az atmoszféra, pompásan fényképezett tájak, és snittek, vad, félelmetes, hihetetlen színvilág, ez mind adja a film esszenciáját, és lényegi mondanivalóját. A zene is hátborzongató, nagyban hozzájárulva a képi megjelenés magas színvonalához.

Nézzük gyorsan a történetet.

A XIX. századi Franciaországba csöppenünk, ahol a vidéki földesurak Seamus Laurent (Alistair Petrie) vezetésével le akarnak számolni a földjükön jogtalanul tartózkodó népes, és zajos roma kolóniával.

A verbális csata hamar mészárlásba csap át, és mindkét oldalon emberek halnak meg a vélt, vagy valós igazukért.

Ráadásként egy haldokló öreg cigányasszony megátkozza a földesurakat.

Pár nap nyugalom után az urak gyermekei kiszökdösnek a mezőre, ahová a romákat elásták, és ott egy fiú, Edward (Max Mackintosh) egy ezüst állkapoccsal megöl egy másik gyermeket, majd elrohan. A halálesetek viszont folytatódnak, amelyek elég brutálisak. De a végső konklúziót egy háborús veterán, aki egyben patológus is, John McBride (Boyd Holbrook) mondja ki, aki egy hatalmas fenevadat sejt a támadások mögött. Sejtjük persze, hogy itt vérfarkasról lesz szó, de nagyon szépen, és tematikusan van felépítve a történet, így azért sokkal másabb, misztikusabb az egész. Zseniális fényképezés, csodálatos beállítások és hangulatos zenei alapok.

Nem semmi az összhatás.

Nincsenek titkok a történetben, mindig tudjuk mi következik, és mégis, teszi ezt a film egy nagyon jó miliőben, okosan felépített keretek között. Misztikum, horror, fantasy és folk, mind-mind szerves része a közel kétórás mozinak. A színészi játékok zseniálisak, mint például a nagy kedvencemé, az Isabelle-t játszó Kelly Reilly-é. Jó a CGI, a korcs kreatúra is ijesztő és félelmetes. Érdekes a misztikumba ágyazott rémtörténet, és tökéletes tempóval, egyenletesen haladva adja át nekünk azt az élményt, amire vágyunk.

Kifejezetten élvezetes mozi, ami minden egyes képsorával szórakoztat, és borzongat. Pont amiért csinálták a készítői.

Amelia Crouch, Áine Rose Daly és Roxane Duran játékát is kifejezetten élveztem, tehetségesek és szemtelenül fiatalok.

Kedvenc fotelemben imádom, ha egy ilyen film élménnyel kényeztethetem magam.


dráma | fantasy | horror | misztikus

SkyShowtime (2023.07.15.)

A 19. századi Franciaországban egy kis falu lakóit hátborzongató természetfeletti jelenség fenyegeti. John McBride, a patológus érkezik a városba, hogy kivizsgálja a veszélyt,... több»

3