2020.10.30 11:40 Yosihiro Olvasottság: 590x
1

Pusztító méhek

A film címe csak utal a Rajzásra, de inkább egy katasztrófát idéz elő ez a film. Igazából nem tudom, a méhek képesek lennének-e arra, hogy hang után ilyen pusztítást okozzanak. Egy biztos, a történet jó, és bár – kissé a régi időket nézve – ez egy izgalmas fimnek tűnik, mai szemmel már gyengébb.

A szeplők ugyan nagyok, de szerintem nem alakítanak akkorát, hogy ez egy örök klasszikus legyen. Ettől függetlenül a korához képest egy hosszú és jó film. Igazából az érzelmek nekem nem jöttek át, gondolok itt a szerelemre, dühre.

Pusztító méhek

Összességében a film forgatókönyve jó, a rendezés is a kornak megfelelő, jónak mondható. A szereplők alakítása a forgatókönyvhöz képest szerintem gyengébb lett. A hangi és képi effektek jók. Így a négy csillagot megérdemli a film. Amiből hiány van, talán a szerelem, ami alapot adhatna a filmnek. Sok halált kapunk, ami a történetbe beleillik, de ez nem emeli a film értékét. Romantikus szösszeneteket kapunk, ami szintén üde foltja a filmnek.

Azt hogy horror, hát, nem mondanám, ez katasztrófafilmnek felel meg némi akcióval. A színészek közük igazából nem emelnék ki senkit, mert az összhatás adja a filmben a lényeget, és itt most minden szereplőre olyan súlyt raktak, ami megadta a jó színvonalat. Szerintem kicsit hosszúra sikeredett, de végül is a két főhős megmenekül, és jól végződik a történet, ami számomra mindig plusz pontot jelent :).

Igazából ajánlom mindenkinek, egy tanulságos film arról, hogy a méhek mennyire fontosak az ökoszisztémában. Attól pedig szerintem nem kell tartani, hogy ránk támadnának :). Jó szórakozást, aki megnézi. Üdv, Yosi

77 Rajzás  (1978)

horror | katasztrófafilm | thriller

A minisztérium vezetője elpusztíttatja a veszélyes rovarokat, ám a hadsereg hozzájut néhány példányhoz, amelyek hamarosan elszabadulnak. A következmények beláthatatlanok, a... több»

1